Επισκέψεις της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» σε πυροσβεστική, αστυνομία και λιμεναρχείο Πάρου

Newsroom
04/10/2023 02:47
 
 
 

 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Π. Ε. Πάρου – Αντιπάρου, πραγματοποίησαν εποικοδομητικές επισκέψεις στον Πυροσβεστικό Σταθμό, στο Αστυνομικό Τμήμα, και στο Λιμεναρχείο Πάρου. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις χρησίμευσαν ως κίνητρο για ανοιχτό διάλογο και ανταλλαγή πληροφοριών με τις αντίστοιχες αρχές. Οι συζητήσεις περιλάμβαναν μια σειρά από κρίσιμα θέματα σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού, τα διαθέσιμα οχήματα και τα κτιριακά προβλήματα των επιμέρους υπηρεσιών.

Το κυριότερο μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκε ήταν το διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης. Η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν αυτές οι υπηρεσίες στη διαφύλαξη των νησιών και πιστεύει ότι είναι επιτακτική η άμεση δράση για την προσέλκυση και διατήρηση επαρκούς αριθμού ειδικευμένων εργαζομένων. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη για δημιουργία κινήτρων, με στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διασφάλιση της συνεχούς ασφάλειας των νησιών.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι ασχολήθηκαν με το θέμα των κτιριακών προβλημάτων που συνεχίζουν να ταλανίζουν αυτές τις υπηρεσίες. Ανέδειξαν την ανεπαρκή χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα έτη 2021-2027, γεγονός που έχει καθυστερήσει την επίλυση πολλών προβλημάτων.
Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι οι εργαζόμενοι υπερβάλουν εαυτό στο αντικείμενο της τέλεσης των καθηκόντων τους λόγω υποστελέχωσης κι ότι αν δεν υπήρχαν οι ‘’χορηγοί’’, που καλύπτουν τις αδυναμίες του κράτους, δεν θα έβγαιναν ούτε οι πιο απλές λειτουργικές ανάγκες.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» δεσμεύονται ότι με την ενεργό συμμετοχή τους τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και μέσω παρεμβάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, θα διεκδικούν προς όφελος των υπηρεσιών και των δημόσιων λειτουργών, οι οποίοι αποτελούν ‘’τα χέρια και τα πόδια‘’ των νησιών του Νότιου Αιγαίου και πυλώνες της προστασίας των νησιωτών.

Φιλία Γρηγοράσκου
Κωνσταντίνος Ρούσσος
Μάνος Σταυριανός
Στέλλα Φερεντίνου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 117 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*