Στον ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς

Newsroom
01/03/2024 14:05
 
 
 

 

Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Πάρου – Αντιπάρου πραγματοποίησαν χθες ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χριστόδουλο Μαούνη, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τους υπεύθυνους του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.

Πρόσφατα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ένα μικρό κύτταρο για την υποδοχή των απορριμμάτων Πάρου και Αντιπάρου, καθώς το παλιό ήταν ήδη κορεσμένο εδώ και πολλά χρόνια. Για, ακόμη, μια φορά, κοινή διαπίστωση ήταν η επιτακτική ανάγκη και καθολική υποχρέωση όλων (φορέων και πολιτών) για ορθό τρόπο ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών, ώστε ν’ αποθηκεύονται όσο το δυνατόν λιγότερα απορρίμματα στο νέο κύτταρο, αλλά και να διευρυνθεί η χρονική του διάρκεια.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα και με σχετική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Χατζημάρκο, είναι προς υπογραφή η σύμβαση για την κατασκευή του νέου ΧΥΤ Πάρου, καθώς και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μπιζάς δήλωσε σχετικά:
«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τα νησιά της χώρα μας είναι η διαχείριση των αστικών αποβλήτων, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση.

Στην Πάρο και στην Αντίπαρο, ωστόσο, η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών τους αποβλήτων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την, προς υπογραφή, σύμβαση για την κατασκευή του νέου ΧΥΤ Πάρου, καθώς και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει εναγωνίως, αφενός για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΧΥΤΑ μακροπρόθεσμα και αφετέρου για τη σοβαρή αναβάθμιση που θα προσφέρει η ΜΕΒΑ στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στα νησιά μας.

Με υπευθυνότητα και συνεργασία, διεκδικούμε τ’ απαραίτητα έργα για το νησί μας ώστε να επιλύσουμε τα αυξημένα περιβαλλοντικά ζητήματα».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 54 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*