Πάρος: Τετραήμερο δράσεων για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον από την Aegean Rebreath

Newsroom
20/09/2024 13:11
 
 
 

 

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράσεις για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον θα φιλοξενήσει η Πάρος, όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση που συνδιοργανώθηκε χθες από τον Δήμο Πάρου και τον οργανισμό Aegean Rebreath.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την συνεργασία του Δήμου Πάρου με την Aegean Rebreath, καθώς και για οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρει το Δίκτυο Μπλε Δήμων στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία.

Βάση των επιχειρήσεων της Aegean Rebreath θα είναι το λιμάνι της Παροικίας, ενώ ήδη χθες Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο περιβαλλοντικός οργανισμός επισκέφθηκε σχολεία του νησιού για εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου (10:00-19:00) και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου (09:30-17:30) θα υλοποιηθούν δράσεις καθαρισμού στο λιμάνι, δράσεις ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους του νησιού και ερευνητικές δραστηριότητες.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος κ. Μπιζάς παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera σχετικά με τις δράσεις του Δήμου Πάρου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σε δήλωση του, ο κ. Μπίζας ανέφερε σχετικά:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο της δράσης κύριο Σαρελάκο. Η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στο λιμάνι της Παροικίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Πάρου στο Δίκτυο Μπλε Δήμων.
Το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά που πρέπει να προστατεύεται, να διαφυλάσσεται και, εφόσον είναι εφικτό, να αποκαθίσταται μέσω της ανταλλαγής και προώθησης καλών πρακτικών και υλοποίησης κοινών δράσεων. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι μόνο σεβόμενοι το περιβάλλον μπορούμε να έχουμε μέλλον. Οι θάλασσές μας πρέπει και μπορούν να είναι καθαρές αρκεί να συμβάλουμε όλοι στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά μεγάλου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*