Με σκληρή γλώσσα απαντά η παράταξη του Δημάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά, «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», στις κατηγορίες του πρώην Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Μαρτίου. Η αντιπαράθεση αφορά τους ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία σε επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου, με την παράταξη Μπιζά να κάνει λόγο για δύο σοβαρά ατοπήματα του κ. Κωβαίου και να υπερασπίζεται το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Στο επίκεντρο της έντασης βρέθηκαν οι έλεγχοι νομιμότητας στις παραλίες, η στάση της Κίνησης Πολιτών, καθώς και η εφαρμογή του αυστηρού πλαισίου για την προστασία του δημόσιου χώρου. Η παράταξη «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο για προσπάθεια συγκάλυψης αυθαιρεσιών και επιρρίπτει ευθύνες για την ασυδοσία που επικράτησε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας.
Το πλήρες δελτίο τύπου της παράταξης ασκεί σφοδρή κριτική, τονίζοντας ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή στέκεται υπέρ της νομιμότητας και της διαφάνειας:
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης 19/3/2025 και τη συζήτηση του προ ημερησίας διατάξεως θέματος με τίτλο: «Παρέμβαση υπέρ επιχειρηματιών στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων από την Κτηματική Υπηρεσία για το έτος 2024», ο κ. Κωβαίος διέπραξε δύο σοβαρά ατοπήματα.
Κατά πρώτον κατηγόρησε την παρούσα Δημοτική Αρχή ως εμμέσως υπεύθυνη για τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν στους επιχειρηματίες του παραλιακού δρόμου με τη θέσπιση του αυστηρού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν χώρους των οποίων η αρμοδιότητα υπάγεται στην Κτηματική Υπηρεσία. Και τούτο επειδή ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς και πολλά μέλη της παράταξής του υποστήριξαν την Κίνηση Πολιτών στις δράσεις της για τον έλεγχο της ασυδοσίας πολλών επιχειρηματιών σε οργανωμένες παραλίες. Πρόκειται γιαμια απολύτως αυθαίρετη και παράλογη συσχέτιση που διακινούν οι θιασώτες της ασυδοσίας στην Πάρο και υιοθετεί άκριτα ο πρώην Δήμαρχος.
Είναι γνωστό σε όλους ότι:
– Η Κίνηση Πολιτών υπήρξε ένα απολύτως αυθόρμητο κίνημα, μη ελεγχόμενο από καμιά παράταξη, που είχε την ευρεία υποστήριξη του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της Παριανής κοινωνίας.
– Η κινητοποίηση των πολιτών υπήρξε σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της «αμέλειας» της Δημοτικής Αρχής επί Δημαρχίας κ. Κωβαίου να πραγματοποιήσει τους οποιουσδήποτε ελέγχους στους επιχειρηματίες των παραλιών που αυθαιρετούσαν κατά τρόπο απροκάλυπτο.
– Τόσο ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος όσο και πολλά μέλη της παράταξής του προφανώς συντάχθηκαν με την Κίνηση Πολιτών στο πλαίσιο της αποκατάστασης της νομιμότητας και σε καμία περίπτωση της πολεμικής κατά των επιχειρηματιών που λειτουργούν με κανόνες νομιμότητας, όπως οι παρατρεχάμενοι του κυρίου Κωβαίου αρέσκονται να τονίζουν.
Το δεύτερο όμως και χειρότερο για το οποίο κατηγόρησε τον Δήμαρχο ο κ. Κωβαίος είναι ότι δεν απέτρεψε τους ελέγχους των επιχειρήσεων του παραλιακού δρόμου της Παροικιάς! Και αυτό όταν ο Δήμαρχος είχε παρουσιάσει ήδη έγγραφα και σχετική αλληλογραφία με τα οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητούσε επίμονα και με άκρα λεπτομέρεια τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων. Κατηγόρησε δηλαδή τον Δήμαρχο ότι κακώς δεν εξέθεσε τους Υπαλλήλους του Δήμου και τον εαυτό του σε κινδύνους για παραπομπή τους λόγω παράβασης καθήκοντος και μη εφαρμογής της νομιμότητας. Αφήνουμε τους πολίτες της Πάρου να κρίνουν αν αυτό αποτελεί δείγμα σοβαρότητας υπεύθυνου δημοσίου ανδρός που διετέλεσε επί 2 θητείες Δήμαρχος Πάρου.
Τα δύο αυτά ατοπήματα του κυρίου Κωβαίου αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου. Ο τρόπος αυτός δυστυχώς οδήγησε στα προβλήματα παραλυσίας των Υπηρεσιών του Δήμου και των φαινομένων γενικευμένης ασυδοσίας στο νησί κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις