Την έναρξη των διαδικασιών ανέλκυσης του «Σάμινα» ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

samina vithos 1
Newsroom
05/08/2020 16:53
 
 
 

Είκοσι χρόνια μετά το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» (στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 81 συνάνθρωποί μας) κι ενώ πλέον είναι εμφανή τα σημάδια της μόλυνσης από την πίσσα και το μαζούτ που διαρρέουν από τις δεξαμενές του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, από την Πάρο όπου βρίσκεται, ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την ανέλκυση του ναυαγίου του.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση, παρουσία του Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη.

Εκτός από την ανέλκυση του ναυαγίου, ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης για το μεταφορικό ισοδύναμο επιβατών και εμπορευμάτων και τις αλλαγές που προβλέπονται σε σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 112) και ισχύει από την 1η Αυγούστου αναφορικά με τους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδύναμου των καυσίμων.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης εστίασε στην ευκαιρία που έχει η χώρα μας να αξιοποιήσει, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέρος των κονδυλίων από το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εισρεύσει τα επόμενα χρόνια προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις των νησιών.

«Ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Με την αγαστή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου, οι λιμενικές μας υποδομές μπορούν να αναβαθμιστούν και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 547 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*