Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάρου-Αντιπάρου: «Να προχωρήσει άμεσα η ανέλκυση του ναυαγίου του Σάμινα»

samina vithos 1
Newsroom
27/09/2020 16:05
 
 
 

«Ναυάγιο Σάμινα, 20 χρόνια μετά» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάρου-Αντιπάρου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Σε αυτήν, η Οργάνωση Μελών επισημαίνει πως οι μνήμες είναι ακόμη νωπές για τους 80 ανθρώπους που χάθηκαν άδικα εκείνο το βράδυ, ενώ καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα την εξαγγελία του Υπουργού Ναυτιλίας περί ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου, καθώς προκαλεί ρύπανση στις ακτές της Πάρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

20 χρόνια μετά την τραγωδία του πολύνεκρου ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σε εμάς τους Παριανούς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες για τους 80 συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα.

Η Πάρος τότε, με τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε από τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Πάρου, με πρωταγωνιστές τους ψαράδες μας, που τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών, απέδειξε σε όλον τον κόσμο, ότι ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη με την κάθε μορφή περίθαλψης που παρασχέθηκε στους ναυαγούς από τους κατοίκους της, αποτελούν πανανθρώπινες αξίες, που παραμένουν ακόμα ζωντανές.

Με αφορμή τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου από τις ακτές του νησιού μας, υλοποιώντας την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Ναυτιλίας, που αποτελεί και απαίτηση του συνόλου των κατοίκων της Πάρου.

Η ρύπανση που κατά καιρούς προκαλεί το ναυάγιο στις ακτές μας, δεν θυμίζει μόνο την ύπαρξή του, αποτελεί και μεγάλη δυσφήμιση για το νησί μας.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*