Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου: Προτείνει τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στην Πάρο

monada texnitoy nefroy
Newsroom
07/01/2021 15:40
 
 
 

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Πάρου και της Αντιπάρου επισημαίνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάρου Αντιπάρου, δίνοντας έμφαση κυρίως στη μετακίνησή τους στο γειτονικό νησί της Νάξου για την αιμοκάθαρσή τους.

Η Ο.Μ. αναγνωρίζει ότι οι μονάδες τεχνητού νεφρού σε Σύρο, Νάξο και Σαντορίνη έλυσαν, ως έναν βαθμό, το πρόβλημα των νεφροπαθών στις Κυκλάδες, ωστόσο τονίζει ότι πλέον ήρθε η ώρα όλοι οι τοπικοί φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ζητήσουν τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και στην Πάρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου με τίτλο «Η αλήθεια για τους νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου»:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας των Κυκλάδων έδωσε λύση σε 3 σοβαρά προβλήματα, από τα πολλά που αντιμετωπίζει ο νομός μας.

*Έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα τεχνητού νεφρού στη Νάξο,

*ίδρυσε στη Σύρο μονάδα του ΕΚΑΒ με ελικόπτερο και

*λειτούργησε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, όταν ο Γεωργιάδης απειλούσε να το πουλήσει.

Όμως οι μονάδες τεχνητού νεφρού στη Σύρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη έλυσαν μερικώς το πρόβλημα των νεφροπαθών στις Κυκλάδες.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη καραντίνα και για 50 μέρες οι νεφροπαθείς της Πάρου και της Αντιπάρου παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη Νάξο και ότι τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου, τέτοιες μέρες, νεφροπαθής της Πάρου κινδύνεψε, λόγω απαγορευτικού και τον παρέλαβε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε για αιμοκάθαρση στη Νάξο.

Αυτές τις μέρες οι νεφροπαθείς της Πάρου με τις αλλαγές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αντιμετωπίζουν και πάλι πρόβλημα μετακίνησης.

Εκτιμούμε θετικά τις παρεμβάσεις θεσμικών προσώπων και κομματικών οργανώσεων για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μετακίνησης των νεφροπαθών, όμως δεν είναι καιρός να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να δοθεί μόνιμη λύση με τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και στο νησί μας;

(φωτό αρχείου)

(Visited 57 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*