Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναγκαία η άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου»

Newsroom
26/05/2021 10:45
 
 
 

Η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, η οποία κρίνεται απολύτως αναγκαία, ήταν το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε χθες ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι τα νησιά στο σύνολό τους, ως πύλη εισόδου του τουρισμού της χώρας μας, αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας, παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες, με την ασφάλεια των κατοίκων τους, αλλά και των επισκεπτών τους να πρέπει να είναι πρωτεύον ζήτημα για όλους.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων στάθηκε ιδιαίτερα στο θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε προ ημερών στο Α.Τ. Πάρου, όπου αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση δύο πολιτών (αθίγγανων) κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους για ταυτοποίηση στοιχείων, επισημαίνοντας ότι αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε μία ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα σε έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς, όπως η Πάρος, το Α.Τ. της οποίας είναι υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται δυσκολίες στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Αφού αναφέρθηκε στην ευαισθησία που έχει επιδείξει ο κ. Χρυσοχοΐδης σε παρόμοια ζητήματα, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, αλλά και για τις ενέργειες που προγραμματίζονται με σκοπό την καλύτερη θωράκιση/ενίσχυση των αντίστοιχων Τμημάτων σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών και να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Φόρτωμα

Σαρωμένη Εικόνα
(Visited 53 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.