Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση της αντιπλημμυρικής προστασίας Πάρου – Το 1ο πρακτικό ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Newsroom
22/06/2021 09:58
 
 
 

Το 1ο Πρακτικό της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Πάρου 2021 – 2023»,συνολικού προϋπολογισμού 600.000€ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 15 Ιουνίου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Ειδικότερα, μετά την αποσφράγιση – από την Επιτροπή Διαγωνισμού – του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς, έγιναν δεκτές οι προσφορές τριών εταιρειών και συγκεκριμένα των «Γεωθερμική Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Τουριστική Λατομική και Κτηματική Εταιρεία», «Κ. Αδαμίδης – Βρ. Στέφας Ο.Ε.» και «Σμίλη Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία». Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροής, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Επιπλέον, για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων,, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πάρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «αντιμετωπίζει το – κρίσιμης σημασίας – ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με νέα φιλοσοφία, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα».

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*