Θήρα: Εκλογές στο ΔΑΠΠΟΣ – Κάλεσμα οργάνωσης και εγγραφής στο Συνδικάτο

Newsroom
27/05/2022 22:33
 
 
 

 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων της Θήρας καλεί σε οργάνωση και εγγραφή στο Συνδικάτο και προετοιμάζεται για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 08:00 έως τις 21:00.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Συνάδελφε, συναδέλφισσα που εργάζεσαι στον τουρισμό-επισιτισμό σαν μάγειρας, σερβιτόρος, καμαριέρα, καθαρίστρια, λαντζέρης μπουφετζής, διανομέας, πωλητής, υπάλληλος υποδοχής ή τουριστικού γραφείου άλλη μια σεζόν ξεκινάει, εν μέσω ενός τεράστιου κύματος ακρίβειας, με κενές θέσεις εργασίας σε όλα τα πόστα και με όλα τα δεδομένα να προμηνύουν νέα ρεκόρ τουριστικής κίνησης. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό σημαίνει 10-12ωρα χωρίς ρεπό, διαμονή σε “δωμάτια” με 2-3 ακόμα εργαζόμενους, μισθούς καθηλωμένους που εξανεμίζονται από την ακρίβεια, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που γίνονται κουρελόχαρτο, ανύπαρκτα πρωτόκολλα προστασίας της υγείας μας.
Κανένας και καμία δεν πρέπει να είναι μόνος/η του μέσα σ’ αυτή τη “ζούγκλα”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ CATERING ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
Χωρίς την καμαριέρα δε στρώνονται τα δωμάτια, τα οποία χωρίς τον υπάλληλο υποδοχής δε διατίθενται στον πελάτη. Χωρίς το μάγειρα δεν ετοιμάζεται φαγητό, χωρίς το σερβιτόρο δεν σερβίρεται και χωρίς τον λαντζέρη δε θα μπορεί να σερβιριστεί και πάλι.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ σε καλεί, οργανωμένα και μαζικά μέσα από το σωματείο να διεκδικήσουμε:

• Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δεν είμαστε ούτε δούλοι, ούτε αναλώσιμοι.
• Να πληρωνόμαστε με βάση τις ώρες που δουλεύουμε (π.χ. ένας εργαζόμενος που πληρώνεται με τον κατώτερο και δουλεύει 10 ώρες χωρίς ρεπό θα έπρεπε να αμείβεται με 2,5 Χ 600 = 1500 ευρώ, με 12 ώρες χωρίς ρεπό θα έπρεπε να αμείβεται με 3 Χ 600= 1800. Και τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα για κάποιον που αμείβεται με βάση τη ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων). Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ.
• Τήρηση της ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, υπογραφή ΣΣΕ και υποχρεωτικότητα για κάθε εργαζόμενο.
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους και για όσο διάστημα είμαστε άνεργοι.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, κάνε το βήμα
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ – ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΣ

Κυριακή στις 29/5 στο ΔΑΠΠΟΣ από τις 08.00 ως τις 21.00

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980300150, 6982857807, 6946382403
Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*