Φηρά: Επιχορήγηση από το Υπ. Ναυτιλίας για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης – Δηλώσεις Μονογυιού και Φόρτωμα

afalatosi firon
Newsroom
07/06/2022 09:12
 
 
 

 

Την απόφαση επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑΘ) μέχρι του συνολικού ποσού των 119.040€ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500m³/ημέρα στην Δ.Κ. Φηρών Δήμου Θήρας για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, υπέγραψε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση αφορά στην ενοικίαση της μονάδας αφαλάτωσης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στο νησί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία επιμηκύνεται και το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης ροής επισκεπτών.

Η δαπάνη εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας δήλωσαν τα εξής:

Κατερίνα Μονογυιού:
«Η απόφαση επιχορήγησης της ΔΕΥΑ Θήρας για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στην Δημοτική Κοινότητα Φηρών δίνει λύση σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που είχε προκύψει. Σε συνάντηση εργασίας μου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον Δήμο Θήρας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανό, είχα μεταφέρει την αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μου, αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας αλλά και την ιδιαίτερα αυξημένη ροή επισκεπτών που παρατηρείται στη Σαντορίνη. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση τους και την ιδιαίτερη μέριμνα τους για τις Κυκλάδες μας».

Φίλιππος Φόρτωμας:
«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το καθημερινό και έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τις νησιωτικές περιοχές μας. Η αναβάθμιση των έργων υποδομών στα νησιά μας, συνδράμει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και στη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τα νησιά και είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο της, προς την επίτευξη του σκοπού αυτού».

(φωτό αρχείου)

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.