Νίκος Συρμαλένιος: «Διογκώνονται τα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Σαντορίνης»

nosokomeio santorinis
Newsroom
27/06/2022 15:11
 
 
 

Αναφορά το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Στο δελτίο τύπου τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, ότι «το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ είναι μακράν το χειρότερο στην ιστορία αυτού του Νοσοκομείου», καθώς περιορίζεται αποκλειστικά σε κινήσεις εντυπωσιασμού και δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι κάνουν, επίσης, λόγο για μικροπολιτικές, προσωπικές κόντρες, επίδειξη εξουσίας, δημόσιες σχέσεις και «λυκοσυμμαχίες», την ίδια στιγμή που εκείνοι «απογοητευμένοι και εξουθενωμένοι ψυχικά και σωματικά παλεύουν για το καλύτερο που μπορούν χωρίς την παραμικρή βοήθεια και αναγνώριση». Επιπλέον, τονίζουν ότι το νοσοκομείο μόνο κατ’ ευφημισμό είναι «πρότυπο», με την μεγαλύτερη απόδειξη αυτού να είναι το πρόσφορο έδαφος που βρήκαν μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ανοίγουν παραρτήματα στη Σαντορίνη!

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της υγειονομικής μονάδας της Σαντορίνης, το Δ.Σ της Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε εξ αρχής θα έπρεπε να έχει λύσει προβλήματα όπως:

-Την αποζημίωση για εργασία καθ΄ υπέρβαση (εφημερίες , υπερωρίες , εξαιρέσιμα) του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου,

-Την έλλειψη γιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων σε μόνιμη βάση (παθολόγος, καρδιολόγος, μικροβιολόγος, αναισθησιολόγος) που θέτει σε κίνδυνο την ήδη προβληματική λειτουργία του.

-Την έλλειψη νοσηλευτικού, βοηθητικού, λοιπού επικουρικού προσωπικού καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της Θήρας, των γύρω νησιών αλλά και τους επισκέπτες τους.

«Η ευθύνη για την κατάντια του νοσοκομείου βαραίνει όλους εξίσου» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι μόνο ελάχιστοι τοπικοί φορείς και θεσμοί συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί τους, ενώ οι υπόλοιποι έχουν συνταχθεί με τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*