Θηραϊκή Πολιτεία: Επιστολή σε Πλακιωτάκη και κυβερνητικούς βουλευτές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

zorzos anastasios nikolaos
Newsroom
09/08/2022 15:16
 
 
 

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τους κυβερνητικούς βουλευτές κ. Βρούτση, κα Μονογυιού και κ. Φόρτωμα για τη δεκάμηνη καθυστέρηση καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου απέστειλε σήμερα η παράταξη «Θηραϊκή Πολιτεία».

Στην επιστολή χαρακτηρίζεται απαράδεκτη η ασυνέπεια της Πολιτείας απέναντι στους δικαιούχους νησιώτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, γεγονός που εμποδίζει – ειδικά τους οικονομικά ασθενέστερους – να κάνουν ένα αναγκαίο ταξίδι π.χ. για λόγους υγείας.

Για τον λόγο αυτό, η Θηραϊκή Πολιτεία ζητά την άμεση καταβολή των οφειλομένων ποσών του Μεταφορικού Ισοδύναμου (από τον Οκτώβριο 2021), όπως επίσης και την καταβολή του το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα από δω και στο εξής.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκος Ζώρζος έχει ως εξής:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε οι κάτοικοι της Σαντορίνης και της Θηρασίας, όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες, αναμένουν την καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (A.NH.KO.) από το Υπουργείο σας πάνω από 10 μήνες. Οι οφειλές προς τους δικαιούχους νησιώτες για τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2021 μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί.

Παράλληλα οι τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κι εφέτος, με συνέπεια ακόμη κι ένα αναγκαίο ταξίδι για λόγους υγείας από ή προς τα νησιά μας, να καθίσταται ανέφικτο για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο να επιδεικνύεται ασυνέπεια της πολιτείας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες της και να αναβάλλεται από μήνα σε μήνα η καταβολή του Α.ΝΗ.ΚΟ.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ καταβολή των οφειλομένων ποσών του Α.ΝΗ.ΚΟ. από τον Οκτώβριο 2021 στους λογαριασμούς των κατοίκων μας. Επίσης, το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (A.NH.KO.) να καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

(Visited 152 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*