Ο Γ. Βρούτσης για την Τοπική Κλαδική ΣΣΕ: «Ωφελούνται εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, τοπική κοινωνία και δημόσια έσοδα»

broytsis giannis boyli
Newsroom
24/08/2022 17:37
 
 
 

 

Την άποψη ότι η υπογραφή της πρώτης Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Σαντορίνη ανοίγει τον δρόμο και γι’ άλλες τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα της, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης.

Σε δήλωση του, ο κ. Βρούτσης συνεχάρη τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων εμπορίου και εστίασης για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, η οποία – όπως είπε – ωφελούνται όλοι.

Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. μεταξύ των Επιχειρήσεων Εμπορίου και Εστίασης και της αντίστοιχης συλλογικής εκπροσώπησης Εργαζομένων Θήρας, που έλαβε χώρα χθες στη Σαντορίνη αποτελεί κορυφαίο γεγονός, καθώς είναι η πρώτη Τοπική Κλαδική ΣυλλογικήΣύμβαση Εργασίας στην Ελλάδα που υπογράφεται με βάση το άρθ. 55 του Ν.4635/2019 (Νόμος Βρούτση).

Οι επιχειρήσεις εστίασης και εμπορίου στη Σαντορίνη, θέλοντας να αντιμετωπίσουν αφενός το δομικό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και αφετέρου την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των εργαζομένων και των δημοσίων εσόδων, αλλά και των ίδιων των εργοδοτών, αξιοποίησαν το Ν.4635/2019 (Νόμος Βρούτση) και μέσα από έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο συμφώνησαν νέο πλαίσιο εβδομαδιαίας απασχόλησης, με ταυτόχρονη ουσιαστική αύξηση των αποδοχών τους.

Η υπογραφή της πρώτης Τοπικής Κλαδικής Σ.Σ.Ε. στη Σαντορίνη, ανοίγει και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες νησιωτικές – τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας.

Πρόκειται για μια συμφωνία, με την οποία ωφελούνται όλοι! Εργαζόμενοι, Επιχειρήσεις, Τοπική Κοινωνία και τα Δημόσια Έσοδα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων Εμπορίου και Εστίασης για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, καθώς επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι όταν υπάρχουν καλές προθέσεις και ειλικρινής διάλογος όλοι βγαίνουν νικητές».

(Visited 53 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.