Σε αυτοκίνητα, παγκάκια και sleeping bags κοιμούνται οι εκπαιδευτικοί των σχολείων στη Σαντορίνη – Επιστολή διαμαρτυρίας

Newsroom
09/09/2022 01:36
 
 
 

 

Με την παρούσα επιστολή θέλω να διαμαρτυρηθώ ως προς το Υπουργείο Παιδείας, το Δήμο Σαντορίνης και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα για την κατάσταση στο νησί όσον αφορά εμας τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που καλούμαστε να εργαστούμε και να διδάξουμε τα παιδιά των Σαντορινιών!

Είναι γνωστό ότι η Σαντορίνη είναι από τους πιο πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα με την τουριστική κίνηση να είναι ιδιαίτερα υψηλή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο να βρούμε σπίτια προς ενοικίαση ενώ τα ελάχιστα σπίτια που διατίθεται είναι πολύ ακριβά για το μέσο μισθό ενός αναπληρωτή καθηγητή που θέλει να εργάζεται και να ζει αξιοπρεπώς (ίσως και με οικογένεια) χωρίς δανεικά ή οικονομική υποστήριξη από τους δικούς του, ώστε απλώς να συγκεντρώνει μόρια και να λέει ότι δουλεύει!!

Δυστυχώς το ίδιο γίνεται κάθε χρόνο και όμως δεν υπάρχει καμμιά μέριμνα της πολιτείας, από κανέναν εμπλεκόμενο! Κάθε χρόνο τα ίδια, κάθε χρόνο βαρύγδουπες δηλώσεις για βοήθεια τη τελευταία στιγμή και του χρόνου πάλι από την αρχή!! Το ξέρετε ότι ταξιδεύω στο νησί χωρίς να ξέρω που θα μείνω; Που θα κοιμηθώ; Που θα μελετώ ώστε να προετοιμάζομαι για τη δουλειά μου στο σχολείο; Αυτές είναι οι συνθήκες που οι υπεύθυνοι θέλουν για τους εκπαιδευτικούς της Σαντορίνης; Είναι υπερήφανοι για αυτά; Να κοιμόμαστε σε αυτοκίνητα; Σε σκηνές στις παραλίες ή μήπως σε sleeping bags σε παγκάκια;; Αυτό είναι το success story του Υπουργείου κυρία Κεραμέως;;;

Παρακαλώ πολύ όλοι οι υπεύθυνοι και εμπλεκόμενοι να μεριμνήσουν ώστε να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι ενέργειες ώστε όλοι μας οι εκπαιδευτικοί να έχουμε αξιοπρεπή στέγαση από την επόμενη κιόλας εβδομάδα!! Διαφορετικά, προσωπικά, θα αναγκαστώ δυστυχώς να παραιτηθώ (όπως και άλλοι συνάδελφοι στο νησί), να ψάξω άλλη δουλειά (ενώ μου αρέσει να διδάσκω) και με ποινή για δύο χρόνια, κι αυτό γιατί;;; Γιατί δε θα μπορώ να πληρώνω ενοικιο 500-600 ευρώ για μια γκαρσονιέρα ή πόσο μάλλον, δεν θα μπορώ για 1-2 μήνες να κοιμάμαι δεξιά και αριστερά και μετά να πρέπει να δουλεύω και να αποδίδω στο σχολείο τοποθέτησης μου!!

Ντρέπομαι και λυπάμαι και που τα γράφω όλα αυτά, εν έτη 2022 στην Ελλάδα! Πόσο απίστευτο και λυπηρό είναι, αλλά και πόσο απαξιωτικό για εμάς τους εκπαιδευτικούς!!!

Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί, μήπως ιδρώσει το αυτί κάποιου «υπεύθυνου» και πράξει κάτι, έστω και τώρα!!! Και φυσικά μήπως επιτέλους διαμορφώσουν κάποια πολιτική για νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος κλπ, για να μην υπάρχουν κάθε χρόνο τα ίδια ζητήματα!!

Υ.Γ Καλή σχολική χρονιά να έχουμε.
Σ.Π

(Visited 487 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*