Μισθό 5.000 ευρώ δίνει σε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης

Newsroom
22/12/2022 11:20
 
 
 

 

Με κίνητρο τους υψηλούς μισθούς που καμία σχέση δεν έχουν με το μισθολογικό καθεστώς των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Σαντορίνης προσπαθεί να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό.

Οι μισθοί εξωτερικού που προσφέρει το νοσοκομείο της Σαντορίνης όπως εξήγησε η διοικήτριά του (πρώην Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης) κ. Λένα Μπορμπουδάκη, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη, μπορούν να δοθούν μέσω του ιδιαίτερου καθεστώτος λειτουργίας που διέπει τη μονάδα υγείας, καθώς ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας όπως το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και το Ωνάσσειο.

Αυτό το καθεστώς δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα με την κ.Μπορμπουδάκη να προσφέρει μεγαλύτερους μισθούς εκτός πλαισίου της δημοσιουπαλληλικής μισθοδοσίας που ξεκινούν για τους γιατρούς από 3.100 ευρώ.

Μάλιστα, είπε, ότι βγήκε στον αέρα μια νέα προκήρυξη από το γενικό νοσοκομείο Θήρας για την πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων όπως παθολόγους, καρδιολόγους και αναισθησιολόγο με μισθό 5000 ευρώ το μήνα!!

Πρέπει να δώσουμε κίνητρα επεσήμανε για να προσελκύσουμε ιατρικό προσωπικό, ενώ θα μπορούν όσοι προσληφθούν να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο.

Στόχος μας επεσήμανε η κ. Μπορμπουδάκη να εξυπηρετείται ο κόσμος όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά και νησιών των Κυκλάδων και η Ανώνυμη Εταιρία στην οποία ανήκει το νοσοκομείο έχει αυτή την δυνατότητα, αφού το νοσοκομείο έχει δικό του προυπολογισμό, ελέγχεται παράλληλα από το Υπουργείο Υγείας αλλά έχει μεγαλύτερη ευελιξία για κίνητρα και καινοτομία.

Στις προτεραιότητες της κ. Μπορμπουδάκη που ανέλαβε τη διοίκηση πριν από λίγους μήνες είναι η επέκταση της μονάδας τεχνητού νεφρού, η μελέτη για νέα χειρουργική αίθουσα, η δημοπράτηση σύγχρονου φυσικοθεραπευτηρίου και η διασφάλιση 25 διαμερισμάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κατοικία γιατρών.

Τέλος υπάρχει συνεργασία με με νοσοκομεία της Κρήτης ώστε να δημιουργηθεί σε μόνιμη βάση μια γέφυρα συνεργασίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση αεροδιακομιζόμενων περιστατικών.

 

Πηγή: ekriti.gr

(Visited 328 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*