ΕΛΜΕ Θήρας: «Μαζική και δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση στα Φηρά»

Newsroom
01/03/2024 09:52
 
 
 

 

Μεγάλη, ελπιδοφόρα και δυναμική χαρακτήρισε την απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου στα Φηρά η ΕΛΜΕ Θήρας, η οποία χαιρέτισε τη συμμετοχή και των υπολοίπων νησιών της περιφερειακής ενότητας στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

«Ο θυμός και η οργή έγινε αγώνας για ζωή. Αγώνας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Θήρας, η οποία δεν παρέλειψε να καταγγείλει την «απαράδεκτη και αντισυναδελφική πρακτική από διευθυντές/τριες της σύμπτυξης-συμπλήρωσης του ωραρίου σε μέρα απεργίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενους που βρεθήκαμε την Τετάρτη σε μια μεγάλη και ελπιδοφόρα απεργιακή συγκέντρωση στα Φηρά.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους/τις μαθητές/τριες μας που με το δυναμικό τους «παρών», τη φρεσκάδα τους και τη μαχητικότητά τους ήταν το πιο δυναμικό κομμάτι της απεργιακής κινητοποίησης. Μας έκαναν περήφανους για άλλη μια φορά!

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζουμε και τους συναδέλφους-συναδέλφισσές μας στα υπόλοιπα νησιά της περιφερειακής ενότητας Θήρας που έστειλαν με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα. Στη Φολέγανδρο οι συνάδελφοί μας μαζί με τους μαθητές τους πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, δίνοντας έτσι ένα σπουδαίο μάθημα αγώνα έξω από τις αίθουσες. Στην Ίο, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν, φώναξαν συνθήματα, και κρέμασαν πανό στο Δημαρχείο του νησιού απαιτώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο θυμός και η οργή έγινε αγώνας για ζωή. Αγώνας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Αγώνας για να μη ζήσουμε άλλα «Τέμπη», εξαιτίας της πολιτικής που μετράει τα πάντα με κριτήριο το κέρδος. Αγώνας για να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική της οικονομικής και εργασιακής εξαθλίωσης. Αγώνας για το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντισυναδελφική πρακτική από διευθυντές/τριες της σύμπτυξης-συμπλήρωσης του ωραρίου σε μέρα απεργίας. Αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό και δείγμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς συναδέλφους -που σε δύσκολους καιρούς, θυσιάζουν ένα μεροκάματο- να μην γίνεται καμιά σύμπτυξη ωραρίου από τους διευθυντές. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες , να μην δέχονται τέτοιες διευκολύνσεις αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν κατάφεραν να απεργήσουν.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά!

Η αντίσταση στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων. Προχωράμε στα επόμενα βήματα με συσπείρωση στο σωματείο και πίστη στη δύναμή μας.

Προχωράμε μαζικά στην υλοποίηση της απεργίας αποχής που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση εδώ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*