Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Καλλίστης Θήρας με υπέροχο σκηνικό – Οδηγίες για την περιφορά του Επιταφίου

Newsroom
02/05/2024 23:33
 
 
 

 

Φέτος θα τηρηθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας με βασικό σκοπό την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες

Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου με ανακοίνωση τους ενημερώνουν σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου και το έθιμο με τα «φλεγόμενα ντενεκεδάκια» την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο.

Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή ο ξυλόγλυπτος επιτάφιος που φιλοτέχνησε πριν από περίπου 65 χρόνια ο λαϊκός καλλιτέχνης του Πύργου Αντώνης Παπαδόπουλος «Μιλεράν» περιφέρεται από την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Καστέλι σε όλο το χωριό. Τα παιδιά του χωριού έχουν τοποθετήσει από τις προηγούμενες μέρες στις ταράτσες, τους τοίχους και σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο επιτάφιος χιλιάδες ντενεκεδάκια με εύφλεκτη ύλη και τα ανάβουν πριν την περιφορά ταυτόχρονα φωταγωγώντας εντυπωσιακά το χωριό.

Φέτος θα τηρηθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας με βασικό σκοπό την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Σε συνεννόηση με την τον νέο διοικητή του ΑΤ Θήρας κ. Παναγιώτη Γρίβα έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένες ενέργειες για την απρόσκοπτη προσέλευση των επισκεπτών. Έχουν μονοδρομηθεί συγκεκριμένοι δρόμοι και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε κάποιους για την ομαλή προσέλευση στον οικισμό του Πύργου. Μια σημαντική αλλαγή θα είναι η πρόσβαση σε τρεις επιπλέον χώρους στάθμευσης με μεγάλη χωρητικότητα και συγκεκριμένα – ο χώρος στάθμευσης νότια από το φαρμακείο στο ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, στο νέο χώρο στάθμευσης νότια από την πλατεία καθώς επίσης και στο γήπεδο Πύργου. Σε όλους τους χώρους θα υπάρχουν εθελοντές που θα κατευθύνουν τους επισκέπτες.

Στην Έξω Πλατεία Πύργου θα βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς επίσης το ΕΚΑΒ. Μέσα στον οικισμό θα υπάρχουν και επιπλέον εθελοντές με διακριτικά που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της περιφοράς του Επιταφίου καθώς επίσης και για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Δείτε τον χάρτη που δημιούργησε ο Νίκος Κορακάκης στα αγγλικά όπου φαίνονται σημαντικά στοιχεία όπως οι χώροι στάθμευσης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τα σημεία που θα βρίσκεται η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική καθώς επίσης και πυροσβεστήρες (ευγενική χορηγία του κ. Μάρκου Φύτρου).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε επίσης να καλέσετε τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Κατσίπη στο τηλέφωνο 6945024983.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 225 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*