«Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό»: Εκδήλωση στη Σαντορίνη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων

Newsroom
18/05/2024 17:56
 
 
 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 120 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Σαντορίνης, ο Επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, παρουσίασαν στα μέλη και τους καλεσμένους της Ένωσης νέες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων, αλλά και τη συνολικότερη αναβάθμιση όλων των τουριστικών υπηρεσιών προς τον πελάτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, startup εταιρείες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Capsule T του Ξ.Ε.Ε., παρουσίασαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα και απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με νέες τάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό ευρύτερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Αντώνη Παγώνη, ο οποίος – αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους – εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων για τη συνεργασία και υποστήριξή τους στις δράσεις της, καθώς και τα μέλη της για το ενδιαφέρον που δείχνουν στις πρωτοβουλίες της.

Ο κ. Παγώνης χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε επιτυχημένες και αποδοτικές συμπράξεις μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού και της τεχνολογίας, ενώ προανήγγειλε και την πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Οκτώβριο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας κ. Γεωργία Νομικού.

Την παρουσίαση του επιταχυντή CapsuleT του Ξ.Ε.Ε. πραγματοποίησε η διευθύντρια του προγράμματος κα Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία παρουσίασε τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των υπηρεσιών που παρέχουν οι 10 startups που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες δικτύωσης και b2b συναντήσεις μεταξύ των δημιουργών των startups και ξενοδόχων – επιχειρηματιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ ακολούθησε ελαφρύ γεύμα προσφορά του ξενοδοχείου De Sol και Networking μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της, αλλά και σε όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δεσμευόμενη να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων ξενοδόχων.

Τις υπηρεσίες τους παρουσίασαν οι ακόλουθες εταιρείες:
Deliverback
H www.Deliverback.com είναι υπηρεσία τεχνολογίας για τα ξενοδοχεία που βοηθάει να επιστρέψουν πίσω τα ξεχασμένα αντικείμενα των πελατών τους εύκολα γρήγορα και οικονομικά.
Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τα ξενοδοχεία GDPR και πολύ εύκολη στην χρήση. Με την Deliverback μειώνετε τον χρόνο διαχείρισης των απολεσθέντων και συνεπώς και το κόστος που προκύπτει από αυτά. Το ξενοδοχείο γράφεται στην πλατφόρμα της Deliver back εδώ.

EV Loader
Συζητήστε με την ομάδα του EV Loader για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την λύση πληρωμών που ταιριάζει καλύτερα στο κατάλυμα σας: 1) Πληρωμή από τον επισκέπτη μέσω Mobile App, 2) Πληρωμή από το επισκέπτη σε ενσωματωμένο τερματικό POS, 3) Αντιστοίχιση καρτών RFID με δωμάτια και καταγραφή υπολοίπου ανά δωμάτιο.

Hotellisense
Η BI hotel analytics πλατφόρμα της Hotellisense βοηθάει τους ξενοδόχους να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τα data τους και να λαμβάνουν στοχευμένες αποφάσεις για αύξηση εσόδων, κρατήσεων και κερδοφορίας.

Hoteltoolbox
Με το HotelToolbox, οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα έσοδα τους, οργανώνουν και παρακολουθούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου, μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα του προσωπικού και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσίες στους πελάτες τους.

kleesto
Η kleesto αναπτύσσει το πρώτο αυτόνομο σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για εκδρομές, δραστηριότητες και υπηρεσίες μεταφορών. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αυτοματοποιεί τη διαχείριση κρατήσεων, στόλου, εξοπλισμού και προσωπικού, βελτιώνοντας τη λήψη αποφάσεων και ενισχύοντας την κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων.

Mystery Pot
To Mystery Pot είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που μειώνει τη σπατάλη τροφίμων από καταστήματα και ξενοδοχεία, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν φρέσκα τρόφιμα που περίσσεψαν πολύ πιο οικονομικά.

Orbito Travel
Το orbito travel είναι η πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα για ταξιδιώτες με περιορισμένη κινητικότητα, καλύπτοντας όλες τις επιμέρους ανάγκες τους (προσβάσιμη αλυσίδα) και εστιάζοντας στην ανάδειξη της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων.

Primehost
Η PrimeHost αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να αυτοματοποιήσει πλήρως την επικοινωνία μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας και των επισκεπτών, δημιουργώντας άμεσες, καλογραμμένες & προσωποποιημένες απαντήσεις, σε κάθε ερώτηση του επισκέπτη. https://primehost.ai

Unlimited Adrenaline
Η Unlimited Adrenaline έχει δημιουργήσει το 1ο πρόγραμμα για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να προσφέρουν δραστηριότητες και εμπειρίες μέσα από ένα έτοιμο δίκτυο 600 παρόχων, μέσω διαφόρων αυτοματοποιημένων εργαλείων με online booking.

Vivestia
Η Vivestia αξιοποιεί την τεχνολογία των Ρεαλιστικών Μοντέλων Εικονικής Περιήγησης – VR Tours για προβολή και εκμίσθωση ξενοδοχείων, πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, μειώνοντας το ρίσκο επιλογής καταλύματος στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 57 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*