Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας απαιτεί άμεση στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού

Newsroom.
21/05/2024 07:40
 
 
 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας με ανακοίνωσή της ζητά την άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, ανησυχώντας για τις ελλείψεις προσωπικού και τις αποχωρήσεις γιατρών.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου, χωρίς αντιπαραθέσεις με τις διοικήσεις.

Καταδικάζει τις ενέργειες της Διοίκησης που όπως σημειώνουν στοχεύουν στη φίμωση της κριτικής και απαιτεί προτεραιότητα στην κάλυψη του παθολογικού τομέα. Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας αναφέρει επίσης ότι συνεχίζει τον αγώνα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, απορρίπτοντας πρακτικές εκφοβισμού και εντολές που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Η ανακοίνωση 

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας δημιουργήθηκε από την αγωνία των κατοίκων για τις ελλείψεις που υπάρχουν το νοσοκομείο Σαντορίνης με σκοπό να απαιτήσει την άμεση στελέχωση του.

Να πιέσει μέσω των ενεργειών της (συγκεντρώσεις – πορείες- ενημέρωση) ώστε να δοθούν λύσεις.

Σκοπός της Επιτροπής δεν ήταν και δεν είναι η αντιπαράθεση, με τις εκάστοτε διοικήσεις, αλλά η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η σωστή παροχή υπηρεσιών υγείας. Η ανησυχία μας για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας του παθολογικού τομέα στο νοσοκομείο και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του. Η ανησυχία μας για τις παραιτήσεις γιατρών και προσωπικού και τις μετακινήσεις γιατρών, που υπηρετούν χρόνια στο νοσοκομείο του νησιού και ήδη το έχουν εγκαταλείψει, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τα κενά, σε ιατρικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου. Η ανησυχία μας για τα τμήματα που κλείνουν (κουζίνα- καθαριότητα- γραμματεία- φύλαξη) και η αναζήτηση εξωτερικών συνεργατών.

Η ανησυχία μας για το κλίμα έντασης που επικρατεί στον χώρο του νοσοκομείου και έχει σαν αποτέλεσμα αντί να στελεχώνεται να αποδυναμώνεται. Η ανησυχία μας για το μέλλον του και τις επισφαλείς, όπως αναφέρουν οι γιατροί στις παραιτήσεις τους, υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους νησιώτες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, καταδικάζει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΓΝΘ σχετικά με την αγωγή που έστειλε σε μέλη της
συντονιστικής και κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων την Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και τον Πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Θήρας και σε δημοσιογράφο και τις αντίστοιχες ενέργειες που έγιναν από την συνεργάτιδα της. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ακραίες ενέργειες που αναστατώνουν την κοινωνία και προσπαθούν να φιμώσουν την οποιαδήποτε καλόπιστη και τεκμηριωμένη κριτική μας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Τέτοιες ενέργειες είναι άγνωστες για μας τους Θηραίους και έχουν ως αποτέλεσμα να κατακερματίζουν την κοινωνική συνοχή με αρνητικά αποτελέσματα.

Καταδικάζουμε επίσης την απαράδεκτη και ειρωνική ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας για τον Θηραίο ιατρό Ιωάννη Αργυρό μέλος του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ που
παραιτήθηκε. Ο οποίος προσπάθησε για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Καταδικάζουμε την στάση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας η οποία προσπαθεί να μετατρέψει τις αντιδράσεις των μελών μας σε προσωπικές επιθέσεις με αγωγές.

Οι Θηραίοι πολίτες απαιτούν την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Απαιτούν να δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που οφείλει στους νησιώτες. Στέκονται
απέναντι, σε οποιαδήποτε διοίκηση δεν έχει ως μοναδικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και στρέφεται εναντίον των πολιτών που διεκδικούν την στελέχωση του νοσοκομείου,
την δημόσια δωρεάν υγεία και το αίσθημα ασφάλειας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στελέχωση του ΓΝΘ διεκδικώντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της ηρεμίας και εύρυθμης λειτουργίας του χωρίς αγωγές, εκφοβισμούς και εντολές
που πυροδοτούν την περαιτέρω αποδυνάμωση του.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*