Συνάντηση του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας με τον Μάρκο Καφούρο

Newsroom
21/05/2024 13:32
 
 
 

 

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας μεταξύ του Σαντορινιού βουλευτή Κυκλάδων κ. Μάρκου Καφούρου και των μελών του Συλλόγου κ.κ. Νίκου Νομικού, Αντώνιου Λιγνού, Γιώργου Διαμαντόπουλου και Ευάγγελου Φουστέρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δράση του βουλευτή, αλλά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Αποφασίστηκε η, από κοινού, δράση για την αντιμετώπιση του θέματος της ανταγωνιστικότητας, έχοντας ως βασική επιδίωξη την μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, καθώς και την ανάδειξη των επιμέρους προβλημάτων που προκύπτουν από την εποχικότητα και τη νησιωτικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με το μέλος του Δ.Σ. κ. Φουστέρη συμφωνήθηκε να αναδειχθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόδοση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, πρόβλημα που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων.

Κοινή βασική επιδίωξη είναι η παύση των επιδοτήσεων για τις στρατηγικές επενδύσεις που αφορούν στην κατασκευή νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να βοηθήσει ο κ. Καφούρος ώστε να επανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις για τις ανακαινίσεις και τις ποιοτικές αναβαθμίσεις των παλαιών και υφιστάμενων μονάδων, καθώς επίσης και η χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποδομών που τόσο αναγκαίες είναι για τον τόπο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*