Διακοπές ρεύματος στη Σαντορίνη προκαλούν προβλήματα σε τουρισμό και επιχειρηματίες

Newsroom.
13/06/2024 13:53
 
 
 

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, σημειώθηκε μη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος διάρκειας δύο ωρών στην περιοχή των Φηρών στη Σαντορίνη.

Η διακοπή επηρέασε 3.500 τουρίστες από κρουαζιερόπλοια, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ανέβουν 588 σκαλιά υπό καύσωνα 37 βαθμών Κελσίου, λόγω αδυναμίας χρήσης του τελεφερίκ. Τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές στον εξοπλισμό και τα ευπαθή προϊόντα, ενώ δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς ρεύμα για τις ταμειακές μηχανές και τα pos.

Ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη χρόνια αδυναμία του δικτύου ηλεκτροδότησης και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δυναμικές ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νησιού και της φήμης του ως τουριστικού προορισμού.

Η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Εδώ και χρόνια στο νησί γίνονται τακτικές προγραμματισμένες και μη, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της αδυναμίας του δικτύου να υποστηρίξει το απαιτούμενο φορτίο της ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να δυσφημείται ο προορισμός.

Χθες 12 Ιουνίου 2024 έγινε μη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για 2 ώρες στην περιοχή των Φηρών, με αποτέλεσμα 3500 άνθρωποι αφικνούμενοι με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ και να απαιτείται εν μέσω καύσωνα και 37 βαθμών κελσίου να ανέβουν 588 σκαλιά για να μεταβούν από το παλιό λιμάνι των Φηρών στην πρωτεύουσα.

Τα καταστήματα στην πόλη των Φηρών υπέστησαν βλάβες στον εξοπλισμό τους, στα ευπαθή προϊόντα και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπήρχε παροχή ρεύματος για την λειτουργία ταμειακών μηχανών και pos.

Είναι ντροπή σε ένα νησί όπως η Σαντορίνη που υποδέχεται 3,4 εκ επισκεπτών ετησίως, η ΔΕΔΔΗΕ να μην έχει μεριμνήσει ώστε η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ομαλή και να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του νησιού.

Ο Δήμος Θήρας θα αντιδράσει δυναμικά σε αυτή τη κατάσταση ελπίζοντας ότι με τις ενέργειες μας θα
διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία και τη φήμη του προορισμού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 106 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*