Δήμος Θήρας: Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες υδάτων από τις ακτές της Σαντορίνης

Newsroom
02/07/2024 16:35
 
 
 

 

Δειγματοληψίες θαλασσίων υδάτων κολύμβησης από οκτώ ακτές της Σαντορίνης πραγματοποιούνται από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Οι δειγματολήψιες γίνονται στις ακτές της Περίσσας, του Περιβόλου, του Αγίου Γεωργίου, της Βλυχάδας (έμπροσθεν του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας), του Μονολίθου (έμπροσθεν ΚΥΕ Σκαραμαγκάς), του Καμαρίου (στο Μέσα Βουνό), του Καμαρίου (έμπροσθεν του ΚΥΕ ALISMARI) και του λιμένα του Αμμουδιού, με τα αποτελέσματα για τον μήνα Μάιο να δείχνουν εξαιρετική ποιότητα υδάτων, καθώς δεν εμφανίστηκαν ίχνη βακτηριδίων e-coli και εντερόκοκκων.

Σημειώνεται ότι η δειγματοληψία και η ανάλυση των δειγμάτων για όλη την Ελλάδα γίνεται από συγκεκριμένο εξειδικευμένο ανεξάρτητο εργαστήριο.

Με σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος Θήρας δεσμεύεται ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού», θα ενημερώνει κάθε μήνα τα ΜΜΕ σχετικά με τα αποτελέσματα των θαλασσίων υδάτων κολύμβησης. Επίσης, τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναρτώνται κάθε μήνα στους πίνακες ανακοινώσεων της Γαλάζιας Σημαίας κάθε ακτής.

«Η ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της Σαντορίνης αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και προσπαθούμε καθημερινά να αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*