Σαντορίνη: Βυθίστηκε το ιστιοφόρο μετά την εισροή υδάτων – Σώοι οι 3 επιβαίνοντες

Newsroom.
10/07/2024 08:08
 
 
 

 

Εισροή υδάτων παρουσίασε ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν τρεις αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σαντορίνης, το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης επιβαίνουν δύο Τούρκοι και ένας Γάλλος υπήκοος.

Στην περιοχή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης από παραπλέον πλοίο, ενώ στο σημείο σπεύδουν προς παροχή βοήθειας δύο ιδιωτικά σκάφη με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία, λόγω εισροής υδάτων ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας St Kitts & Navis, με τρεις (03) επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Γαλλίας και δύο υπήκοοι Τουρκίας), στη θαλάσσια περιοχή 4,5ν.μ. βορειοανατολικά της Θήρας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν το επιβατηγό-λάντζα ¨ΜΑΙΣΤΡΟΣ¨ Ν.Θ. 64 και το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ¨ΤΡΑΝΣΦΕΡ¨ Τ.Ρ. 644-Α, με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή βρισκόταν ήδη το Τ/Χ σκάφος ¨ΤΡΑΝΚΙΛΟ¨ Ν.Π. 11877. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο ¨ΤΡΑΝΣΦΕΡ¨ και μεταφέρθηκαν στο ¨ΑΜΜΟΥΔΙ¨ Οίας. Το Ι/Φ σκάφος πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε, ενώ στην περιοχή μετέβη το Τ/Χ σκάφος ¨ΘΟΗ¨ Τ.Π. 462-Θ με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, προς έλεγχο του σημείου για τυχόν θαλάσσια ρύπανση, με αρνητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 97 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*