Μήνυμα Δημάρχου Θήρας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Newsroom
11/09/2024 16:38
 
 
 

 

Να προσπαθήσουν να κατακτήσουν τη γνώση που οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας και στην κατάκτηση της ευτυχίας καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, στο μήνυμα του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Θήρας έχει ως εξής:
Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες να επιτύχουν στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης.

Όχι μόνο αυτής που στοχεύει σε δεξιότητες, όχι μόνο αυτής που σωρεύει γνώση για την επαγγελματική αποκατάσταση, όχι μόνον αυτής που στοχεύει στην κοινωνική ανέλιξη, αλλά εκείνη κυρίως που οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας και στην κατάκτηση της ευτυχίας. Εκείνης που δημιουργεί κοινωνία λειτουργική από την κατάκτηση σχέσης ουσιαστικής ανάμεσα στα μέλη της.

Η σύγχρονη αντίληψη για την επιτυχία δεν έχει, ως φαίνεται, οδηγήσει τους ανθρώπους σε αρμονία ούτε με τους άλλους, ούτε με την φύση, αφού προϋποθέτει πραγματική μόρφωση και επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και στόχων.

Οι νόμοι και οι κανόνες του κράτους για την εξάλειψη της βίας στα σχολεία και στην κοινωνία δεν φέρνουν αποτελέσματα όσο και αν γίνονται αυστηροί. Η λύση θα βρεθεί μέσα από μια πιο ανθρώπινη παιδεία, που επίκεντρο γίνεται ο άνθρωπος και όχι η τέχνη της συσσώρευσης πλούτου ως υπέρτατου αγαθού.

Καλή σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*