Με την έναρξη της θερινής περιόδου, η Ελλάδα ετοιμάζεται για ακόμη μία τουριστική σεζόν, η οποία αποτελεί διαχρονικά βασικό πυλώνα της οικονομίας της. Τα νησιά και οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.
Ωστόσο, το παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να επηρεάσει τις ταξιδιωτικές ροές, το κόστος μεταφορών και τη γενικότερη ψυχολογία των επισκεπτών. Μέσα σε αυτό το σύνθετο σκηνικό, ο ελληνικός τουρισμός καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νέας σεζόν. Η εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 έδωσε μια «γεύση» από Σαντορίνη, ενόψει της θερινής περιόδου.
Η Σαντορίνη προσελκύει κάθε χρόνο, και όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, καθώς και ο Παναγιώτης Καβαλάρης, πρόεδρος της κοινότητας Φηρών, μίλησαν στην εκπομπή, για το τι αναμένουν στο νησί φέτος, αλλά και την ανακαίνιση του τελεφερίκ που συνδέει το παλιό λιμάνι με τα Φηρά.
«Γιορτάσαμε χθες την Αγία Ειρήνη, πολιούχο της Σαντορίνης Παρά το γεγονός ότι το νησί έχει μια μεγαλύτερη σε διάρκεια τουριστική περίοδο και ξεκινά νωρίτερα , ήταν μια ευκαιρία η γιορτή αυτό να αποτελεί και το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Τα γεωπολιτικά γεγονότα έχουν επηρεάσει σημαντικά τους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχει αυτή αβεβαιότητα που δημιουργεί πρόβλημα στις προκρατήσεις. Με συνέργειες που γίνεται και με φορείς προσπαθούμε» ανέφερε ο Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος και πρόσθεσε για το τελεφερίκ: «Από το 1982 που είχε κατασκευαστεί είχε συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία του νησιού και στη διευκόλυνση των επισκεπτών. Έχουν γίνει πολλά πράγματα για τον εκσυγχρονισμό του».
Ο Παναγιώτης Καβαλάρης, ανέφερε:
«Ξεκινάμε μια ιδιαίτερη χρονιά και φέτος, με τον πόλεμο που επικρατεί. Σιγά σιγά ανοίγουμε όλοι, όλα τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, οι τιμές έχουν προσαρμοστεί σε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο. Η ζήτηση προς το παρόν είναι λίγο περιορισμένη, έχει επηρεάσει και τις τιμές προς τα κάτω. Υπάρχουν και εισιτήρια οικονομικά. Η Σαντορίνη είναι ένα διεθνές brand, οι εθνικότητες που κυριαρχούν είναι οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι».
Πηγή: ertnews.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


























