Αναφορά Συρμαλένιου στη Βουλή για την ανέλκυση του Sea Diamond

Newsroom
22/01/2020 16:17
 
 
 

 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Η Sea Diamond με τίτλο «Το Υπουργείο Ναυτιλίας Ανακαλεί τον διαγωνισμό Ανέλκυσης».

Σε αυτό, διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αποστείλει έγγραφο την 16η/1/2020, με το οποίο καλείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων «να ανακαλέσει και να ακυρώσει τον διεθνή ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond στη Σαντορίνη, που είχε αναρτήσει η ΔΑΛ στις 9/12/2019, καθώς και οποιαδήποτε άλλη συναφή πράξη της».

Σημειώνεται ότι αναμένεται να καθαρογραφεί η 1820/2019 απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει οι κάτοικοι, και σύμφωνα με την οποία δικαιώνονται αναφορικά με την ευθύνη και την αρμοδιότητα ανέλκυσης του από το Υπουργείο και τις κεντρικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα δε με το άρθρο 95, παρ.5 του ισχύοντος Συντάγματος, «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει.»

Το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών

(Visited 128 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*