Ο.Μ. Θήρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Όχι στην αποψίλωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας»

Newsroom
05/04/2021 10:40
 
 
 

Τεράστια κενά στη διοικητική λειτουργία, αλλά και μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού διαπιστώνει στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας η Οργάνωση Μελών Θήρας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ο.Μ. αναρωτιέται πώς η υγειονομική μονάδα θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στο τρίτο κύμα της πανδημίας και στις αυξημένες ανάγκες της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, απαιτώντας από τη διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΜΥ να κάνει γνωστό το συνολικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει για τη στελέχωση, τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στα νησιά της Π.Ε. Θήρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες είχαμε ακόμα μια πράξη απαξίωσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, με την επί της ουσίας απόλυση δύο (2) επικουρικών διοικητικών υπαλλήλων, με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης τους και παρά τη σχετική ρύθμιση που επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού ως το τέλος Οκτωβρίου λόγω πανδημίας.

Παράλληλα, η διοίκηση με εσωτερικές μετακινήσεις διοικητικού προσωπικού προσπαθεί να καλύψει πάγια κενά αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2018. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να υπάρχουν τεράστια κενά και στη διοικητική λειτουργία.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς ενεργειών της διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας και του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΜΥ που αποδυναμώνουν το στελεχικό δυναμικό του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2021 αποχωρούν χωρίς να αντικατασταθούν άλλοι 6 γιατροί και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάνω από 10.

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπηρετούν ένας μόνο παθολόγος και ένας μόνο γενικός γιατρός οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον εμβολιασμό και την παρακολούθηση ασθενών covid. Άρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξωτερικά ιατρεία, ούτε καν οι κανονικές βάρδιες. Πώς λοιπόν θα ανταποκριθούμε στο 3ο κύμα της πανδημίας και στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου;

Λογικές εξυπηρέτησης «ημετέρων» και επιλογή ασθενών στα πλαίσια δημοσίων σχέσεων δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση σε μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΜΥ να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν προχώρησε στην παράταση των 2 συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και ποιο είναι το σχέδιό της συνολικά για τη στελέχωση, τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες της περιφερειακής μας ενότητας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) και τους επισκέπτες μας.

Στηρίζουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας από όλες τις θέσεις για ποιοτική δωρεάν δημόσια υγεία και καλούμε τους πολίτες της Επαρχίας Θήρας να συμπαρασταθούν σε αυτόν.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*