Περιοδεία του βουλευτή Φίλιππου Φόρτωμα σε Σαντορίνη και Θηρασιά

Newsroom
01/06/2021 16:20
 
 
 

Στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά περιόδευσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικούς φορείς.

Ο κ. Φόρτωμας παρέστη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Οσιομάρτυρος Θεοδοσίας στο Ακρωτήρι Θήρας το Σάββατο 29 Μαΐου, καθώς και στην Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στον Μανωλά (Θηρασιά) την Κυριακή 30 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο μικρό νησί, παρέστη επίσης, σε εκδήλωση σχετικά με τον οικισμό Αγριλιά και στη συνέχεια συζήτησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Καραμολέγκο για τα προβλήματα του νησιού. Από την πλευρά του, ο κ. Καραμολέγκος ευχαρίστησε τον βουλευτή για την μέχρι τώρα προσφορά του στην επίλυση τοπικών ζητημάτων.

 

Την ίδια ημέρα, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε στη βράβευση πολύτεκνων μητέρων και παιδιών σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης στα Φηρά και αμέσως μετά, παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Αγίας Φωτεινής στο Μεγαλοχώρι.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑ Θήρας, όπου είχε εποικοδομητική συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Ορφανό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τα τεχνικά έργα του νησιού και τα υφιστάμενα προβλήματα.

Έπειτα, σε συνάντηση που είχε με τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, συζήτησαν για θέματα που αφορούν στο Επαρχείο. Ακολούθησε συνάντηση με το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό, όπου τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με την εστίαση, την αστυνόμευση, την επιδότηση ενοικίων, αλλά και ζητήματα που αφορούν γενικότερα στις τουριστικές περιοχές.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα στο χώρο του Δημαρχείου. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα που αφορούν στον τουρισμό και τη νέα θερινή περίοδο, τη διαχείριση της πανδημίας, τα τεχνικά έργα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Παράλληλα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για όλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Θήρας και τα έργα που επιθυμεί ο Δήμος να δρομολογήσει μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε, επίσης, το Νοσοκομείο Θήρας και το Εμβολιαστικό Κέντρο και ξεναγήθηκε σε αυτά από τον Διοικητή κ. Βασίλη Μαλαματένιο. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη συνέχεια, παρουσία και του Διοικητικού Διευθυντή κ. Λουκά Κατσούλη, συζήτησαν για τη λειτουργία του νοσοκομείου, την πορεία των εμβολιασμών και την ανάγκη ενίσχυσης με υλικοτεχνικές προμήθειες, αλλά και τη βελτίωση τόσο των υποδομών, όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ολοκληρώνοντας την παραμονή του στο νησί της Σαντορίνης, ο βουλευτής Κυκλάδων, σε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΜ. Τ.Ο. Θήρας, συζήτησε για τα θέματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία του νησιού και τις προκλήσεις της νέας τουριστικής περιόδου.

Τέλος o κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Σαντορίνης (ΕΣΠΘ) – SantoWines κ. Μάρκο Καφούρο, καθώς και με μέλη του ΔΣ και εστίασαν στο σημαντικό ρόλο που παίζει στον τουρισμό το σαντορινιό κρασί και τα τοπικά προϊόντα, ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του σαντορινιού αμπελώνα.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, έχω τη χαρά να συνομιλώ με παλιούς και νέους φίλους, με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για την ευημερία του. Όλες οι συναντήσεις που πραγματοποίησα αυτές τις ημέρες, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά πως μόνο με συνεργασία και πίστη στον στόχο μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν και να εξελιχθούν» δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων στο τέλος του ταξιδιού του.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*