Στη Σαντορίνη για το διήμερο συνέδριο οινοτουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Newsroom
07/07/2021 16:31
 
 
 

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον ελληνικό οινοτουρισμό.

Το συνέδριο οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, με μέριμνα της αρμόδιας Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Θήρας.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου καθώς και στελέχη του ΕΟΤ.

Επίσης, στις εργασίες του συνεδρίου συνέβαλαν και οι:

*Jose Antonio Vidal, ιδρυτής – πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO).

*Δρ Παναγιώτα Διονυσοπούλου, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού.

*Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας Αττικής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

*Ιωάννης Καρακάσης, Master of Wine.

*Δρ. Ιωάννης Βογιατζής, πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΑΟ και πρόεδρο ΔΣ ΣΕΟ.

*Νικόλαος Μηλιαράκης, εκπρόσωπος “Wines of Crete”.

Στo πλαίσιo του συνεδρίου έγινε παρουσίαση του νέου ψηφιακού portal του Υπουργείου Τουρισμού για τα επισκέψιμα πιστοποιημένα οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα που φέρουν το σήμα του Υπουργείου.

Στόχος της δράσης είναι να μεταφερθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να ενισχυθεί, η εικόνα του ελληνικού κρασιού διεθνώς και να αναδειχθούν τα οφέλη που προσφέρει ο ελληνικός οινοτουρισμός.

«Η επιλογή του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Σαντορίνης για την έναρξη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αναδείξει το θεματικό τουρισμό και συγκεκριμένα τον οινοτουρισμό, καταδεικνύει τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει η περιοχή μας σε κάθε αναπτυξιακό σχέδιο.

Πέρυσι, ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που από την Καλντέρα της Σαντορίνης έστειλε το μήνυμα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού.
Φέτος, το Υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του οινοτουρισμού.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου, το οποίο προτάσσει την αξία των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, ταυτιζόμενο με τους στόχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας, τα οποία προβάλαμε δυναμικά το 2019 σε όλες τις αγορές της Ευρώπης έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης» δήλωσε σχετικά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.