Συνδικάτο Τουρισμού Θήρας: «Για ακόμη μια χρονιά, η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου»

Newsroom
19/07/2021 13:57
 
 
 

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία εξέδωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας, το οποίο δίνει το πολιτικό «στίγμα» της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Επιπλέον, αναφέρει πως θα δώσει τη μάχη για ολοκληρωμένη πληροφόρηση των εργαζομένων όσον αφορά στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού, αξιοποιώντας τις επιστημονικές απαντήσεις απέναντι σε στρεβλές επιστημονικοφανείς θεωρίες, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διεκδίκηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία και τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:

Η πανδημία εξελίσσεται επικίνδυνα και συνεχίζει να σκοτώνει συνανθρώπους μας. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι απόρροια της πολιτικής που υποτάσσει την υγεία του λαού στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση που εδώ και δύο χρόνια δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και από την αρχή τις μεταφέρει στην κοινωνία, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας, καθώς και για την καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τα μπρος, πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα-λάστιχο για να υπηρετηθούν συμφέροντα στον τουρισμό κλπ., καθώς και το δήθεν άριστο κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών με «ανταποδοτικότητα» ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος στον ανορθολογισμό και στο εργοδοτικό ξεσάλωμα αφού ξεκίνησαν ήδη να απειλούν με μηνύσεις και με απολύσεις όσους δεν εμβολιάζονται και δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ, τα οποία μάλιστα καλούν τους εργαζόμενους να τα πληρώσουν από την τσέπη τους!

Οι τουριστικές περιοχές με τα πρωτόκολλα που ισχύουν, έχουν είδη μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού και η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους. Μόνο μια ματιά στις περιοχές που «κοκκινίζουν», Χανιά, Ρέθυμνο, Πάρο, Ίο, Μύκονο, Σαντορίνη, αρκεί για να γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου για ακόμα μια χρονιά, τσαλαπατώντας τα υγειονομικά μέτρα, βαφτίζοντας τις πολιτικές της αποφάσεις ως οδηγίες των ειδικών.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας θα δώσει τη μάχη για ολοκληρωμένη πληροφόρηση των συνάδελφων στους χώρους δουλειάς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, για να ξεπεραστεί ο καλλιεργούμενος φόβος, για να δοθούν όπου απαιτείται επιστημονικές απαντήσεις σε στρεβλές επιστημονικοφανείς θεωρίες, για να πάει η κουβέντα σ’ αυτό που αποφεύγουν: στην αιτία και στο που πραγματικά βρίσκεται η λύση. Εμείς είμαστε με την επιστήμη και συνεχίζουμε τον αγώνα ο άνθρωπος να πάει μπροστά και όχι πίσω.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου και των Περιφερειακών Ιατρείων, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας και όχι στους βολικούς διαχωρισμούς.

Διεκδικούμε:

*Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

*Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

*Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία).

*Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

*Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

(φωτό αρχείου)

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*