Φεστιβάλ ΚNE-Οδηγητή στη Σαντορίνη: «Η λαϊκή αντεπίθεση θα έχει διάρκεια και προοπτική»

Newsroom
23/09/2021 10:05
 
 
 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και περαστικοί έδωσαν το παρών στο πρώτο ταξίδι του Φεστιβάλ ΚNE-Οδηγητή στη Σαντορίνη.

Το πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό από μέλος της Ο.Β Σαντορίνης κι ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Λιάπη, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου και μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού της Κ.Ε του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λιάπης ανέφερε πως το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και προοπτική, καθώς απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ελευθερία του κάθε ατόμου δεν είναι εφικτή, αν η κοινωνία που ζει είναι δεμένη με τις βαριές αλυσίδες της άδικης οικονομικής εκμετάλλευσης.

«Σας καλούμε να συζητήσετε μαζί μας να προβληματιστείτε πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ, το οποίο έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, έχει σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα που φωτίζει τη διέξοδο για όλα τα εργατικά λαϊκά προβλήματα. Εμπιστευτείτε το και συμπορευτείτε μαζί μας. Άλλωστε, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό όταν επιλέγει να βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής. Αυτό διδάσκει η ιστορία των λαϊκών αγώνων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από ντόπιους μουσικούς, με τον κόσμο να τραγουδά και να χειροκροτεί, δείχνοντας την αγάπη του και λέγοντας ένα ακόμα αντίο στον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Επίσης, το ενδιαφέρον των παριστάμενων προσέλκυσε η έκθεση με τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, ενώ στο τέλος – και μετά από ένα ζεστό χειροκρότημα για το μουσικό σύνολο και την διοργάνωση του φεστιβάλ – το ραντεβού δόθηκε στους αγώνες που περιμένουν του πολίτες από την επόμενη μέρα.

Το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή στην Σαντορίνη ήταν αφιερωμένο στον αγαπημένο συναγωνιστή Γρηγόρη που έφυγε άδικα τόσο νωρίς, με τους διοργανωτές να ευχαριστούν όλους τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την εθελοντική τους εργασία, την προσφορά υλικών και εξοπλισμού, καθώς και το ΔΑΠΠΟΣ, αλλά και την κοινότητα Καμαρίου για την παραχώρηση του χώρου και τον υλικό εξοπλισμό.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*