Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εθελοντών αιμοδοτών από το Παίδων Αγία Σοφία: «Ντροπή τους!»

εθελοντική αιμοδοσία
Newsroom
06/10/2021 13:16
 
 
 

«Πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες της αγοράς» χαρακτηρίζει το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι δεν προσφέρει ούτε νερό στους πολίτες που προσέρχονται στην εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.

«Η αντιμετώπιση μ’ αυτόν τον τρόπο και των εθελοντών αιμοδοτών είναι ακόμα μία απόδειξη της κατάληξης της λειτουργίας των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, με αυτοτελή έσοδα για να μειώνονται οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Δύο φορές το χρόνο στη Σαντορίνη διοργανώνεται από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης εθελοντική αιμοδοσία με συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου, προσφέροντας στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης και σε άλλα νοσοκομεία πάνω από 1600 φιάλες αίματος το χρόνο. Κι όμως αυτή τη στιγμή λόγω υποχρηματοδότησης το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία που έχει την ευθύνη, δεν μπορεί να προσφέρει ούτε νερό, ούτε χυμό, τίποτα απολύτως στους δεκάδες εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίνονται καθημερινά σ’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

Η αθρόα συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών και μέσα στη περίοδο της πανδημίας που οι ανάγκες σε αίμα ήταν αυξημένες , ανέδειξε τη σημασία της πολύτιμης προσφοράς τους για να σωθούν πολλοί άνθρωποι.

Αποτέλεσμα της πολιτικής, που θέλει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενες οι μονάδες υγείας, είναι η μόνιμη υποστελέχωση αλλά πλήρως εναρμονισμένες με τους κανόνες της «αγοράς».

Η αντιμετώπιση μ’ αυτόν τον τρόπο και των εθελοντών αιμοδοτών είναι ακόμα μία απόδειξη της κατάληξης της λειτουργίας των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, με αυτοτελή έσοδα για να μειώνονται οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία.

«Ατομική ευθύνη»λοιπόν και του εθελοντή αιμοδότη να κουβαλά μαζί του νερό, χυμό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μη λιποθυμήσει δίνοντας αίμα. Ντροπή τους!

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*