Στο πλευρό του Γ.Ν. Θήρας οκτώ Σωματεία και Σύλλογοι της Σαντορίνης: «Εδώ και τώρα ένταξη στο ΕΣΥ»

nosokomeio santorinis
Newsroom
15/11/2021 11:46
 
 
 

Ψήφισμα συμπαράστασης και διεκδίκησης υπόγραψαν το περασμένο Σάββατο οκτώ Σωματεία και Σύλλογοι της Σαντορίνης, οι οποίοι προτάσσουν τα αιτήματα για άμεση ένταξη του στο ΕΣΥ και πλήρη στελέχωση του με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό/τεχνικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, μετά από πρόσκληση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Κυκλάδων και του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, υπεγράφη το παρακάτω ψήφισμα:

«Μετά από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης και δωρεά του οικοπέδου από τη Μονή του Αγίου Νικολάου, κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε πριν από 5,5 χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπό τη διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).

Παρά το γεγονός ότι η ένταξη σε μια ανώνυμη εταιρία προβλήθηκε ως μια «ευέλικτη μορφή διοίκησης» και «παράδειγμα για επέκταση… και σε άλλα νοσοκομεία», κατά το διάστημα της λειτουργίας του, η διοίκηση της ΑΕΜΥ απέδειξε ότι δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να λύσει βασικά προβλήματα του Νοσοκομείου. Σήμερα το Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εμβολιαστικό κέντρο και πραγματοποιεί rapid test σε μαθητές σχολείων που παρουσιάζονται κρούσματα.

Και τα προβλήματα μαζί με την εξάντληση του προσωπικού και την ταλαιπωρία των ασθενών δεν έχουν τέλος…

*Η Υγεία είναι υπόθεση όλων μας.

*Δεν είναι προνόμιο των λίγων που έχουν να πληρώσουν.

*Δεν είναι εμπόρευμα με σκοπό το κέρδος.

*Αντιπαλεύουμε τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που επεκτείνει την εμπορευματοποίηση της υγείας. Η Υγεία αφορά όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τους απόμαχους της δουλειάς, μικρούς και μεγάλους και πρέπει να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
*Πλήρη και ολοκληρωτική στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό/τεχνικό προσωπικό.

*Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων με τα απαιτούμενα μηχανήματα και υλικά.

*Άμεση, ΕΔΩ & ΤΩΡΑ, ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρέχει δωρεάν, πλήρεις και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους.

Το ψήφισμα υπογραφούν:
1.Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

2.Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Κυκλάδων

3.ΕΛΜΕ Θήρας

4.ΣΕΠΕ Θήρας

5.Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ

6.Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θήρας

7.Σύλλογος Ηλεκτρολόγων

8.Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης ΟΓΕ

(Visited 37 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.