Τριήμερη επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σίφνο

Newsroom
26/09/2022 11:38
 
 
 

Τριήμερη επίσκεψη στη Σίφνο πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ, ενώ είχε και συναντήσεις με φορείς και πολίτες.

Στο σύντομο χαιρετισμό του την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ (το οποίο επανήλθε μετά από αναγκαστική διακοπή δύο ετών λόγω κορωνοϊού), ο κ. Συρμαλένιος το χαρακτήρισε ως έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, που ενώνει τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά νησιά των Κυκλάδων να αναδείξουν τις συνταγές τους και – μέσα από αυτές – τα ήθη και τα έθιμα τους.

“Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο που κλείνει 40 χρόνια ζωής και τον πρόεδρο του Πέτρο Λουκατάρη, το Δήμο Σίφνου και τη δήμαρχο Μαρία Ναδάλη, καθώς και στους δεκάδες εθελοντές που για μια ακόμα φορά έστησαν το φεστιβάλ. Και φυσικά δώσαμε πάλι ραντεβού στο επόμενο 15ο φεστιβάλ του χρόνου το Σεπτέμβριο” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής.

Επίσης, ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε στο δημαρχείο με τη Δήμαρχο Μαρία Ναδάλη, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για θέματα του Δήμου και ενημερώθηκε για τις προσπάθειες και το έργο της δημοτικής αρχής, όπως π.χ. για την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης 7 οικισμών και τη δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας των Λυμάτων (η οποία εκκρεμεί ως προς την κατασκευή ορισμένων τμημάτων του δικτύου, τα οποία δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική μελέτη).

Σε ό,τι αφορά στη ύδρευση, φέτος καλύφθηκαν επαρκώς οι ανάγκες, με το δίκτυο να επεκτείνεται στη βόρεια Σίφνο, ενώ θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία και το δίκτυο της νότιας Σίφνου. Για την αγροτική οδοποιία, μεταξύ αυτών και προς την περιοχή Βρουλίδια, εξασφαλίστηκαν σημαντικά κονδύλια ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί πολύ σύντομα. Τέλος, εκφράστηκε προβληματισμός για τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου εξαιτίας και των μεγάλων εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν οι Δήμοι.

Οξύτατα παραμένουν τα προβλήματα των διακομιδών των έκτακτων περιστατικών (που κατά κανόνα κατευθύνονται στη Σύρο, αλλά στη συνέχεια μεταφέρονται στην Αθήνα λόγω αδυναμίας κάλυψης τους από το νοσοκομείο της Σύρου με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών), της εύρεσης κατοικίας των εκπαιδευτικών και τέλος της ακρίβειας των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε, επίσης, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.), όπου λόγω άδειας του επιστημονικού διευθυντή Σπύρου Ρουπακιώτη, συζήτησε με την αγροτική γιατρό και το λοιπό προσωπικό, βοηθό ακτινολόγο και νοσηλεύτριες. Θετική εξέλιξη για το Π.Π.Ι. του νησιού, είναι η πρόσληψη μόνιμης παιδιάτρου, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάγκη μετακίνησης του γενικού γιατρού από τη θέση του αγροτικού, την οποία καλύπτει επί πολλά χρόνια, στη θέση ειδικότητας, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα.

Ακόμη πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της υπηρεσίας του επικουρικού προσωπικού (που λήγει πάλι στις 31/12/2022 και λύση θα ήταν η μονιμοποίηση του), ενώ συνεχίζεται η απαράδεκτη αντιμετώπιση της καθαριότητας μέσω εργολαβίας, που κοστίζει επιπλέον στο δημόσιο και δεν διασφαλίζει τον επιδιωκόμενο στόχο.

Τέλος, ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με τα οποία αντάλλαξε απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη εγρήγορσης του κόμματος ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Κοινός στόχος η νίκη και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης για τη χάραξη μιας νέας πορείας της Χώρας με προοδευτικές τομές και αλλαγές υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*