«Νικόλαος Γ. Προμπονάς» μετονομάστηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Σίφνου

Newsroom
12/09/2020 21:11
 
 
 

 

Σε Γυμνάσιο «Νικόλαος Γ. Προμπονάς», μετονομάστηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σίφνου, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις τοπικών φορέων.

Με την απόφαση της Υφυπουργού υλοποιείται η σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκδόθηκε στις 29 Μαΐου 2020 μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του αείμνηστου Νικόλαου Γ. Προμπονά, και αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εξαίρετο εκπαιδευτικό, επιστήμονα, συγγραφέα και άνθρωπο, που αγάπησε τη Σίφνο και την υπηρέτησε πολύπλευρα επί σειρά ετών.

«Η ανυπέρβλητη προσφορά του στην παιδεία και στην εκπαίδευση των νέων του νησιού μας και η ξεχωριστή συμβολή του στον εμπλουτισμό της σιφναϊκής βιβλιογραφίας, με τη συγγραφή και έκδοση σημαντικών μελετών για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλωσσική παράδοση του νησιού μας, ας κρατήσουν ζωντανό στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας τον αγαπημένο μας «δάσκαλο». Υποχρέωσή μας να αναδείξουμε το πολυσχιδές έργο του» σημειώνει ο δήμος Σίφνου.

Νικόλαος Γ. Προμπονάς

Ο Νικόλαος Γ. Προμπονάς γεννήθηκε στο μικρό χωριό της Τραγαίας Νάξου, Βουρβουριά. Μετά την αποφοίτησή του από το Δημοτικό Σχολείο του Δαμαριώνα και το Γυμνάσιο της Τραγαίας, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σταδιοδρόμησε στη Δημόσια Μ.Ε. ως φιλόλογος καθηγητής. Προήχθη στο βαθμό του Γυμνασιάρχη και διεύθυνε το Γυμνάσιο Σίφνου επί 25ετία και παράλληλα, από την ίδρυσή τους, τις τάξεις Λυκείου επί 15ετία, έως την αποχώρησή του από την ενεργό εκπαιδευτική υπηρεσία. Διετέλεσε υπηρεσιακός πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Σίφνου (1974) και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία της Σίφνου από διάφορες κατά καιρούς και μέχρι σήμερα, τιμητικές και άμισθες θέσεις. Ασχολήθηκε με παιδαγωγικά θέματα και με το γλωσσικό ιδίωμα της Σίφνου.

(Visited 670 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*