Δήμος Σίφνου: «Ευχαριστώ» για τη δωρεά Μαρτίνου στο υπό ίδρυση Μουσείο Κεραμικής Τέχνης του νησιού

Newsroom
15/01/2021 12:40
 
 
 

 

Ο Δήμος Σίφνου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Πολιτισμού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ», στο Διαχειριστή της κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο και στην κα Ειρήνη Βαρνά, υπεύθυνη Συντονισμού & Διαχείρισης Δωρεών της ΑΜΚΕ «ΑΙΓΕΑΣ», για την απόφασή τους να προσφέρουν ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 5.200,00€ για τις ανάγκες βελτίωσης – αναβάθμισης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο κτήριο Δραγάτση στον Αρτεμώνα, προκειμένου αρχικά να φιλοξενηθεί και να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η έκθεση των Αγγειοπλαστών της Σίφνου και η συλλογή χειροποίητων κεραμικών του αείμνηστου Κοσμά Ξενάκη και μελλοντικά το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης Σίφνου.

Με αυτή την αξιόλογη δωρεά, η ΑΜΚΕ «ΑΙΓΕΑΣ» και ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία του Μουσείου, που στοχεύει στην ανάδειξη της σπουδαίας αγγειοπλαστικής ιστορίας του νησιού μας και στο «πάντρεμα» της μακραίωνης παραδοσιακής τέχνης με το «σήμερα» και το «αύριο».

Η προσφορά της εταιρείας και του διαχειριστή της δεν εκτιμάται μόνον για την πολύτιμη πρακτική βοήθεια, μα και ως έκφραση της εμπιστοσύνης και της αναγνώρισης των εντατικών ενεργειών που γίνονται προκειμένου να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου, το οποίο θα στεγάζει και θα προβάλλει, όπως της αξίζει, την άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Σίφνο και τους Σιφνιούς αγγειοπλαστική τέχνη.

Μαζί με το Σωματείο Αγγειοπλαστών Σίφνου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Σ. και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την ανάδειξη της σιφναίικης αγγειοπλαστικής τέχνης, τους ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά και ελπίζουμε πως σύντομα ένα όραμα ετών θα γίνει πραγματικότητα! Άλλωστε προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε όλοι συστηματικά!

Σίφνος, 14.1.2021

Η Δήμαρχος Σίφνου
Μαρία Εμμ. Ναδάλη

(Visited 158 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*