Στην ΑΕΝ Σύρου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Newsroom
02/12/2021 11:56
 
 
 

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση τους για τη λειτουργία του προσομοιωτή γέφυρας (bridge simulator) και του προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου (liquid cargo handling simulator), η αγορά των οποίων χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την ενημέρωση έκαναν ο Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, Πλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Καραμήτσας και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γιώργος Δούναβης.

Κατά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τη ναυτική εκπαίδευση και συγκεκριμένα την αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Με τον εξοπλισμό της με τον προσομοιωτή γέφυρας και τον προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε συνθήκες που προσομοιάζουν με πραγματικές. Είναι ένα τεράστιο βήμα για την αναβάθμιση της Ακαδημίας, τον εκσυγχρονισμό της οποίας θα συνεχίσει να στηρίζει η Περιφερειακή Αρχή».

(Visited 220 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*