Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Εισοδίων της Θεοτόκου μέσα στο ναυπηγείο του Νεωρίου

Newsroom
06/12/2021 17:05
 
 
 

 

Με την παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων και διατελέσαντος Υπουργού κ. Βρούτση, του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα και Αντιδημάρχων, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου και πλήθους εργαζομένων στο ναυπηγείο της Σύρου, καθώς και πολλών πιστών, τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου εντός του χώρου των ONEX Syros Neorion Shipyards.

Την θύρα του Ιερού Ναού άνοιξαν οι κτήτορες, ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.



Κατόπιν της τελέσεως των θυρανοιξίων και της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος Β’ εξέφρασε τη χαρά του, αναφέροντας πως το νέο παρεκκλήσιο θα αποτελεί έναν “φύλακα άγγελο” όλων των εργαζομένων και τόνισε τη καταλυτική σημασία του ναυπηγείου στην οικονομία και ανάπτυξη της Σύρου, αποδίδοντας τα εύσημα στον κ. Ξενοκώστα, τόσο για τη μέριμνά του αναφορικά με την επαναλειτουργία της βιομηχανίας, όσο και για τη συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία.

Τέλος του επέδωσε το Παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως, το χρυσό Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας, το οποίο ο κ. Ξενοκώστας παρέλαβε με συγκίνηση και θερμές ευχαριστίες!







Παράλληλα, μετά την τέλεση και της Θείας Λειτουργίας, παρουσιάστηκαν από την κ. Ξενοκώστα τα μέλη της εικαστικής ομάδας “Crewns” με επικεφαλής την κ. Αγγελική Καραμολέγκου, που φιλοτέχνησαν το εικαστικό έργο που πλέον κοσμεί την δυτική όψη του ναυπηγείου, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που είχε διενεργήσει το καλλιτεχνικό-πολιτιστικό τμήμα της ΟΝΕΧ.




Τα μέλη της ομάδας καθοδήγησαν τους επίσημους προσκεκλημένους στο ταξίδι στην ιστορία της Σύρου που πρεσβεύει από την αρχή έως το τέλος του το έργο.

Σημειώνεται ότι χαιρετισμούς απηύθηναν, επίσης, ο Βουλευτής κ. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*