Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης

Newsroom
07/12/2021 21:13
 
 
 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Σύρου.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο και στελέχη του Επιμελητηρίου, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και αφορούν στη νησιωτικότητα και τη νησιωτική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση δημιουργήθηκε ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με μια ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει θέματα όπως τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια (άγονη γραμμή), το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τα χρηματοδοτικά προγράμματα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για θέματα νησιωτικής πολιτικής. Η ατζέντα αυτή αναμένεται να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και τους σύγχρονους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, ενώ από την πλευρά του ο Γ.Γ. κ. Κουτουλάκης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όσον αφορά στην υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Ακόμη, επισήμανε τη σημασία της ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ της Πολιτείας και του φορέα, σημειώνοντας πως η γνώση του Επιμελητηρίου αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και την καθημερινή ζωή των νησιωτών, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικάσημαντική προκειμένου και η Πολιτεία να αναβαθμίσει τους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα, καθώς θίχτηκαν θέματα και αναδείχθηκαν δυνατότητες περαιτέρω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*