Πρόγραμμα Εορτασμού Θεοφανείων στη Σύρο

theofania agia anna 2
Newsroom
03/01/2022 11:54
 
 
 

 

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, θα τελεσθεί με την προσήκουσα λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, θα επακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα του λιμανιού, έμπροσθεν του μνημείου Εθνικής Αντίστασης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:30 Όρθρος.

08:45 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10:30 Μέγας Αγιασμός.

11:15 Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ και Βρεσθένης κ. Θεοκλήτο, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό.

Την πομπή θα πλαισιώσουν το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Μουσική Σύρου – Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, φερόμενου διά χειρών Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, θα διέλθει δια των οδών Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη, Χίου, Κωνστ. Καραμανλή, Ελευθ. Βενιζέλου (πρώην Ερμού), με κατάληξη την αποβάθρα εμπρόσθιων του μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

11:30 Τέλεση Αγιασμού των Υδάτων, μετά την απόλυση της οποίας ο Τίμιος Σταυρός θα επανέλθει με αυτοκινητοπομπή στον Μητροπολιτικό Ναό.

Σημειώνεται ότι λόγω του βάθους του λιμένος στο συγκεκριμένο σημείο, θα ριφθεί στη θάλασσα επιπλέων ξύλινος Σταυρός και εκ τούτου οι κολυμβητές δεν θα καταδυθούν αλλά θα κολυμπήσουν για να τον ανασύρουν.

(φωτό αρχείου)

(Visited 232 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*