Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου

Newsroom
07/01/2022 16:38
 
 
 

To Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης κα Χριστιάννα Καλογήρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύρο για το θέμα των προπανίων, πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κα Βίκυ Λοΐζου, διατελέσασα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματέως και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δράσεων και ενεργειών πάνω σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του αγροδιατροφικού και πρωτογενούς τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα και κυρίως στην εκπαίδευση των επιχειρήσεων εστίασης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ, την οποία πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 8.500 ενδιαφερομένους σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος, ενημέρωσε την κα Καλογήρου για το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Επιμελητήριο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιεί σειρά δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα την «Ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων» για κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες.

Επιπλέον παρουσιάστηκε η πορεία και ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine και συζητήθηκαν τρόποι και ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξή του κυρίως σε θέματα προβολής και προώθησης του δικτύου και των μελών του.

Η κα Καλογήρου τόνισε ότι δύο από τους πιο σημαντικούς πυλώνες δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η εκπαίδευση/κατάρτιση και η Ελληνική Διατροφή που και οι δύο αποτελούν πεδία συνεργασίας και κοινών δράσεων μεταξύ του Υπουργείου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τα οποία θα διερευνηθούν στις συζητήσεις που πρόκειται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*