Σύρος: Αποχή από τα μαθήματα με… γονική συναίνεση – Μεγάλο ποσοστό γονέων κράτησε τα παιδιά στο σπίτι

Newsroom
10/01/2022 15:24
 
 
 

 

Σαφώς αποδυναμωμένες ήταν σήμερα οι σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο, πρώτη μέρα λειτουργίας τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς πολλοί γονείς επίλεξαν να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους.

Νόσηση ή στενή επαφή με κρούσμα, προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό, συγκατοίκηση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (π.χ. ηλικιωμένοι), κυρίως όμως ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ήταν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αρκετά παιδιά δεν προσήλθαν στα Δημοτικά της Σύρου με απόφαση των γονέων τους. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη δηλώσει πως θα περιμένουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, πριν στείλουν ξανά τα παιδιά τους στις σχολικές αίθουσες.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κι εκείνη η μερίδα γονέων που υποστηρίζει ότι αισθάνεται περισσότερο ασφαλής να στείλει τα παιδιά στο σχολείο, όπου φορούν μάσκες και τηρούνται τα μέτρα προστασίας, παρά να τα πάνε π.χ. σε μια παιδική χαρά. Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και τα μαθήματα ξένων γλωσσών συνεχίζονται – ακόμη – κανονικά, οπότε θεωρούν οξύμωρο το να μην πάνε στο σχολείο.

(Visited 338 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*