Γ.Ν. Σύρου: Καταγγελία του Σύλλογου Εργαζομένων για υγειονομικό με covid που κλήθηκε να επιστρέψει στην εργασία του

Newsroom
28/01/2022 13:35
 
 
 

 

Την αναθεώρηση των πρωτόκολλων του ΕΟΔΥ και την ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, την μονιμοποίηση των εκτάκτων και την άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Ο Σύλλογος κατήγγειλε δημόσια το γεγονός ότι εργαζόμενος που νοσούσε από κορωνοϊό, κλήθηκε – λόγω υπηρεσιακών αναγκών – να επιστρέψει στο Γ.Ν. Σύρου την 6η ημέρα νόσησης, παρότι είχε θετικό self test, ενώ τόνισε και την ανάγκη διενέργειας μοριακών εξετάσεων στο νοσοκομείο της Σύρου σε μεγαλύτερη κλίμακα, καθώς τα καθυστερημένα αποτελέσματα των τεστ που στέλνονται στην Αθήνα «μπορεί να έχουν τραγικά αποτελέσματα, όσον αφορά στην διασπορά» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Σύρου:

Τις τελευταίες ημέρες, ενημερωθήκαμε από μέλη μας για το εξής γεγονός: Εργαζόμενος του Νοσοκομείου που νοσούσε από κορωνοϊό, κλήθηκε, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, να επιστρέψει την 6η ημέρα νόσησης, παρότι είχε θετικό self test.

Επιπρόσθετα ενημερωθήκαμε ότι οι λοιποί εργαζόμενοι του ίδιου Τμήματος, στο οποίο υπάρχει διασπορά, έκαναν τεστ των οποίων τα δείγματα στάλθηκαν στην Αθήνα διότι ο διαθέσιμος Μοριακός Αναλυτής δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο δειγμάτων (υπενθυμίζουμε ότι ο Μοριακός Αναλυτής μεγάλης δυναμικότητας δειγμάτων που είχε αρχικά διατεθεί στο Νοσοκομείο Σύρου, με απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας).

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από τρεις (3) ημέρες και ήταν θετικά για άλλους δύο εργαζόμενους στο Τμήμα. Οι εργαζόμενοι αυτοί, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, παρείχαν κανονικά εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω πιθανή διασπορά στο Νοσοκομείο.

Με βάση τα παραπάνω, αφενός καταγγέλλουμε την εφαρμογή των απαράδεκτων πρωτόκολλων του ΕΟΔΥ που αναγκάζουν νοσούντες εργαζόμενους να εργάζονται στα Νοσοκομεία και αφετέρου τονίζουμε την ανάγκη διενέργειας μοριακών (pcr) εξετάσεων από το Νοσοκομείο της Σύρου σε μεγαλύτερη κλίμακα διότι οι καθυστερήσεις των αποτελεσμάτων από τα τεστ που στέλνονται στην Αθήνα (δεδομένου ότι εργαζόμενοι δεν τίθενται σε καραντίνα (!) μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα) μπορεί να έχουν τραγικά αποτελέσματα, όσον αφορά στην διασπορά.

Παράλληλα από όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως, το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού ενώ υπάρχει τραγική υποστελέχωση, δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση την πρόληψη της διασποράς. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος νοήμων άνθρωπος προτιμάει να τον περιθάλπει ένας εμβολιασμένος υγειονομικός που νοσεί – έναντι ενός μη εμβολιασμένου υγειονομικού που δεν νοσεί – και κάνει τεστ ακόμη και καθημερινά.

Από 1η Φλεβάρη δημιουργείται και μία 3η κατηγορία υγειονομικών. Αυτοί που δεν θα έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, θα χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι αλλά θα συνεχίζουν να δουλεύουν με rapid τεστ (ορθώς κατά την γνώμη μας) σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους που θα παραμένουν σε αναστολή, για λόγους που σαφώς, όπως είναι πλέον φανερό, δεν σχετίζονται με την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αλλά αντίθετα με ενδεχόμενες απολύσεις και την κατά το δυνατό περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε την αναθεώρηση των πρωτόκολλων του ΕΟΔΥ και την ενίσχυση των Νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, την μονιμοποίηση των εκτάκτων και την άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Κινητοποίηση την Τρίτη 1-2-22 και ώρα 13:00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

(Visited 194 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*