Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου για τη δημόσια υγεία

Newsroom
29/01/2022 20:05
 
 
 

Με «την πλήρη κυβερνητική αδιαφορία για ουσιαστική ενίσχυσή του και αναγνώριση του έργου του» βρίσκεται αντιμέτωπο το υγειονομικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, σύμφωνα την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου, η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στον αγώνα του Συλλόγου εργαζομένων.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι η κυβέρνηση πλήττει εσκεμμένα και με συντεταγμένο σχέδιο τη δημόσια υγεία, κάτι που φαίνεται και σε τοπικό επίπεδο, καθώς – όπως υποστηρίζει – η υγειονομική μονάδα της Σύρου βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής των προγραμματισμένων του λειτουργιών και ραντεβού κι έχει εξελιχθεί σε νοσοκομείο covid .

«Η απάντηση των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι μόνο μία: Αγώνας διαρκείας για ένα ισχυρό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου, με το οποίο καλούνται επίσης οι πολίτες και οι φορείς του νησιού να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00, στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου:

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα ωραία της λόγια, η κατάσταση στην δημόσια υγεία φανερώνει τόσο την ανικανότητα όσο και τις προθέσεις της για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι 3.465 λιγότεροι από το 2019.

Έρχεται λοιπόν αυτή η αδυσώπητη αλήθεια των αριθμών για να αποδείξει για άλλη μια φορά τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πλεύρη όσον αφορά στις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών.

Τριάντα (30) μήνες κυβέρνηση, σε συνθήκες σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης με χιλιάδες νεκρούς, ακόμα δεν έχει εκδώσει δική της προκήρυξη μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού. Η περιβόητη εξαγγελία των 4.000 νοσηλευτών εδώ και ένα χρόνο, απλά εξαγγέλλεται…

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας το σχέδιο της, που πλέον παρουσιάζεται και επίσημα από το Υπουργείο Υγείας, με κλεισίματα Νοσοκομείων, σύμπτυξη και κατάργηση Τμημάτων, αλλαγή ρόλων και λειτουργίας Δημοσίων Δομών, έχει αποφασίσει να «συνδράμει» στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών με τον περιορισμό των μόνιμων προσλήψεων Υγειονομικών.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων (τεχνικούς, καθαριότητα κλπ), η κυβέρνηση, ακολουθώντας τον ιδεολογικό της «μονόδρομο» – της σύμπραξης με τους ιδιώτες – επαναφέρει στα νοσοκομεία τους εργολάβους.

Η κατάσταση στις Κυκλάδες και στην Σύρο, τηρουμένων των αναλογιών, δεν υστερεί σε προβλήματα από άλλες δομές υγείας. Ουσιαστικά και το Νοσοκομείο Σύρου βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής των προγραμματισμένων του λειτουργιών και ραντεβού και έχει εξελιχθεί σε νοσοκομείο covid με ανάλογη επιβάρυνση των υπόλοιπων ασθενών που αναγκάζονται είτε να παραμελούν τα θέματα της υγείας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε να φεύγουν για αλλού προκειμένου να εξυπηρετηθούν ή να απευθύνονται σε ιδιώτες, όσοι μπορούν.

Το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου που δίνει υπεράνθρωπο αγώνα ζωής και θανάτου για πάνω από δύο χρόνια, είναι αντιμέτωπο με την πλήρη κυβερνητική αδιαφορία για ουσιαστική ενίσχυσή του και αναγνώριση του έργου του.

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης η απάντηση των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι μόνο μία: Αγώνας διαρκείας για ένα ισχυρό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και καλούμε και εμείς με τη σειρά μας τους πολίτες και τους φορείς της Σύρου, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00, στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Ο αγώνας για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είναι αγώνας για την ζωή.

(φωτό αρχείου)

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*