Ο Γιώργος Λεονταρίτης για τους εργαζόμενους στο Γ.Ν. Σύρου: «Συντάσσομαι με την πλειονότητα των δίκαιων αιτημάτων τους»

giorgos leontaritis 2
Newsroom
01/02/2022 15:07
 
 
 

Τις ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη του τομέα της Υγείας στα νησιά υπενθύμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Ο κ. Λεονταρίτης υποστήριξε ότι, παρά το γεγονός ότι τα θέματα υγείας δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, εντούτοις οι μεγάλες ανάγκες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, την οδήγησαν στην απόφαση να συμβάλει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης του σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και στην κάλυψη δαπανών για ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό συνολικά 27 υπηρετούντων, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Στην παρούσα κατάσταση δηλώνω ότι συντάσσομαι με την πλειονότητα των δίκαιων αιτημάτων, η εκπλήρωση των οποίων θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης στη δήλωση του, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο τομέας της Υγείας είναι θεμελιώδες κεφάλαιο σε ένα ευνομούμενο Κράτος.

Τον τομέα, λοιπόν, της Υγείας οφείλουν οι Κυβερνήσεις διαχρονικά να έχουν σε προτεραιότητα.

Το ίδιο και οποιοσδήποτε άλλος κρατικός θεσμός (Περιφέρεια, Δήμος, κλπ.) που μπορεί να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του, ακόμη και αν δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα υγείας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, έχει συμβάλει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωσή του.

Δεν θα επαναλάβω πόσα εκατομμύρια έχουμε διαθέσει για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών, για υπηρεσιακό εκσυγχρονισμό και για αμοιβές γιατρών στα Νοσοκομεία, στα Πολυδύναμα Κέντρα και στα Κέντρα Υγείας των νησιών μας.

Θα αναφερθώ μόνο στις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων.

Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που εφαρμόσαμε από το 2016 την επιδότηση των 450 ευρώ μηνιαίως ως κίνητρο προκειμένου να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς στα νησιά μας.

Ενδεικτικά, το 2020 και το 2021 έλαβαν το μηνιαίο επίδομα των 450 ευρώ 27 ειδικευόμενοι επικουρικοί γιατροί και 47 αγροτικοί γιατροί στις Κυκλάδες.

Συνολικά, για το συγκεκριμένο επίδομα έχουν διατεθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας 560.000,00 ευρώ και το 2022 θα διατεθούν 200.000 ευρώ.

Επίσης, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλύπτουμε δαπάνες για ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό συνολικά 27 υπηρετούντων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου.

Θα μπορούσα να κάνω και άλλες αναφορές όμως δεν είναι της παρούσης.

Στην παρούσα κατάσταση δηλώνω ότι συντάσσομαι με την πλειονότητα των δίκαιων αιτημάτων, η εκπλήρωση των οποίων θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου.

Από την πλευρά μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς το Υπουργείο Υγείας προκειμένου τα προβλήματα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν, προς όφελος των κατοίκων του πολυνησιακού Νομού μας και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

(Visited 124 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*