Στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου ο Νίκος Συρμαλένιος

Newsroom
03/02/2022 10:39
 
 
 

Στην κινητοποίηση – συγκέντρωση και στη συνέχεια στη μεγάλη πορεία που ακολούθησε από το νοσοκομείο της Σύρου μέχρι την Πλατεία Μιαούλη και τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος μαζί με άλλα στελέχη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σύρου.

“Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο πλαισίωσαν και άλλοι φορείς εργαζομένων, διότι το νοσοκομείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου, όχι μόνο πρέπει να ζήσει και να σταματήσει η αποδυνάμωση του, αλλά πρέπει να ενισχυθεί πάραυτα με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία με τρίμηνες συμβάσεις βοηθητικού προσωπικού, να επιστρέψει το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή, με συνεχή και διαρκή τεστ, να σταματήσουν οι μετακινήσεις στη Νάξο ακόμα και στη Σαντορίνη” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχετικό δελτίο Τύπου ο κ. Συρμαλένιος και πρόσθεσε ότι, πέρα από τις μόνιμες προσλήψεις, απαιτείται γενναία αναβάθμιση του μισθολογίου, ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και συγκρότηση ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας.

Ο κ. Συρμαλένιος, συνοδευόμενος κι από τη συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σύρου Φλώρα Ρούσσου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΦΚΑ, όπου συνομίλησε με την Διευθύντρια κ. Κοκκάλα και τους εργαζόμενους των διαφόρων τμημάτων. Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής, σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για το επερχόμενο νομοσχέδιο, το οποίο μαζί τις διατάξεις περί επικουρικής ασφάλισης που έχει ψηφιστεί, “αποτελεί την οριστική κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”. Επίσης, τους ενημέρωσαν για την εισαγωγή ιδιωτών σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με αμοιβές εκτός ενιαίου μισθολογίου και με απαξίωση των υφιστάμενων προϊσταμένων, αλλά και για της συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον βουλευτή για το βασικό πρόβλημα της υποστελέχωσης και της σταδιακής απαξίωσης του ΕΦΚΑ της Σύρου, το οποίο απασχολεί συνολικά 16 εργαζόμενους, έχοντας όμως την ευθύνη συνολικά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο. Τέθηκε, ακόμη, το θέμα της υποχρεωτικής μετακίνησης προσωπικού στη Μύκονο για τη σύσταση ΠΕΚΑ (Περιφερειακή Επιτροπή Κοινωνικής Ασφάλισης), τη στιγμή που στο συγκεκριμένο νησί με τα “πολλά και πολύπλοκα προβλήματα”, θα έπρεπε εξαρχής να προσληφθεί προσωπικό. Τους εργαζόμενους απασχολεί και το ζήτημα της αδυναμίας ουσιαστικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αφού πολλοί υπάλληλοι δεν διαθέτουν internet, ενώ επίσης αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις, διότι η πληροφόρηση και το σύστημα δουλεύουν μόνο από τις κεντρικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία της Σύρου διαχειρίζεται και τα ΚΕΠΑ, που έχουν την ευθύνη για όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά και για την ταλαιπωρία των πολιτών από τα υπόλοιπα νησιά.

Τέλος, ο κ. Συρμαλένιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το εμβολιαστικό κέντρο, όπου συζήτησαν με τους επισκέπτες υγείας την πορεία του εμβολιασμού, καθώς και την ανάγκη αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Σύρου, έτσι ώστε να αποφορτιστεί και η δουλειά του νοσοκομείου.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*