Γ.Ν. Σύρου: Προτάσεις για παροχή περιβαλλοντικά βιώσιμων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης

Newsroom
15/02/2022 09:51
 
 
 

Κατά το χρονικό διάστημα 1.4.2020-27.10.2021, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» υπήρξε το μοναδικό ελληνικό Νοσοκομείο που συμμετείχε στην Πράξη “Low Carbon Healthcare in the Mediterranean Region”, η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά 100%, από το EUKI και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου ανακοινώνει, με ιδιαίτερη τιμή, την πρόσφατη ηλεκτρονική έκδοση, ως ένα από τα παραδοτέα της αναφερθείσας Πράξης, τόμου προτάσεων πολιτικής για την επιτάχυνσης της μείωσης των ρύπων και της απεξάρτησης από την υψηλή ανθρακική λειτουργία στην περιοχή της Μεσογείου. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά, στα Ισπανικά, στα Πορτογαλικά, στα Ιταλικά και στα Ελληνικά.

Η ηλεκτρονική έκδοση απευθύνεται, πρώτιστα, στις Διοικήσεις Νοσοκομείων και φορέων Υγείας για τον σχεδιασμό έργων προς την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της λειτουργίας τους και της ενεργειακής σπατάλης. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η έκδοση θα διαβιβαστεί σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, σε συλλόγους Μηχανικών, σε συναρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες και σε Υπουργεία.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου της Πράξης είναι διαθέσιμο εδώ και οι εκδόσεις στην Αγγλική και στην Ελληνική Γλώσσα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Νοσοκομείου.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*