Στο αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Newsroom
18/02/2022 20:04
 
 
 

 

19 μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης επισκέφθηκαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου το αντιρρυπαντικό σκάφος ΠΛΣ-421 του Λιμεναρχείου Σύρου, συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς και παρουσία του Λιμενάρχη Σύρου Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. Γιάννη Βαμβακούση, καθώς και της Υπολιμενάρχου Πλωτάρχη Λ.Σ. Μαριάννας Δαλεζίου.

Τηρώντας τα μέτρα αυξημένης ατομικής προστασίας και προστασίας δημόσιας υγείας κατά του κορωνοϊού, τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου ξενάγησαν τους μικρούς μαθητές στο πλωτό αντιρρυπαντικό μέσο ΠΛΣ 421 και τους ενημέρωσαν για το έργο, τη δράση και τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος, σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και την προάσπισή του, η οποία αποτελεί κυρίαρχο σκοπό του Λιμενικού Σώματος, μεσούσης της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής, στοχεύοντας κυρίως στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Επιπλέον, το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύρου επεσήμανε τη σπουδαιότητα της αποστολής του, στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, ειδικότερα αυτών που αφορούν σε πετρελαιοειδή που αποτελούν απειλή όχι μόνο για το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και για τις ακτογραμμές.

(Visited 168 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*