Συνάντηση εργασίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Newsroom
04/03/2022 16:54
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας με το Επιμελητήριο Κυκλάδων πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Σύρο.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, μέλη της Διοίκησης, καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης, o Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, οι Βουλευτές του νομού κ. Βρούτσης, κα Μονογυιού και κ. Φόρτωμας, η πρώην Γ.Γ. Τουρισμού κα Λοΐζου καθώς και ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Πατέλης και η κα Πρίνια, Συντονίστρια Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα και έγινε λόγος για το πώς οι ήδη υπάρχουσες ψηφιακές υποδομές του Επιμελητηρίου αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο και βοήθησαν ώστε να φανεί χρήσιμο στα μέλη του στις δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά με τα ειδικά ζητήματα που αφορούν τις Κυκλάδες έγινε συζήτηση πάνω στα θέματα:

α) Φ.Π.Α.-Επαναφορά ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών,

β) Χωροταξικός & πολεοδομικός σχεδιασμός,

γ) Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα,

δ) Υποδομές Υγείας στο Νομό Κυκλάδων και

ε) Μεταφορές-Ακτοπλοϊκό

και παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό αναλυτικό υπόμνημα.

Ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος ζήτησε την αρωγή του Πρωθυπουργού στην προσπάθεια που ξεκινά το Επιμελητήριο Κυκλάδων να φανεί χρήσιμο σε μεγάλο αριθμό μελών του όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Ζήτησε, επίσης, τη στήριξή του για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του δικτύου “Aegean Cuisine” στις Κυκλάδες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι παρακολουθεί το έργο του Επιμελητηρίου συστηματικά και πως η υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές του είναι δεδομένη, αφού ο συγκεκριμένος φορέας είναι ο πρώτος αποδέκτης των προβληματισμών των επιχειρήσεων μεταφέροντάς τους άμεσα στο κράτος για την αποτελεσματική παρέμβασή του. Επίσης, δήλωσε πως είναι χαρούμενος που διαπιστώνει, για άλλη μια φορά, ότι το Επιμελητήριο όχι απλώς μετεξελίσσεται αλλά πρωτοπορεί στην τεχνολογική και ψηφιακή εξέλιξη και την αξιοποιεί προκειμένου να αμβλύνει τις δυσκολίες της νησιωτικότητας.

«Έρχομαι σε μία συγκυρία δύσκολη αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα. Είναι γνωστές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης από τις τραγικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Είμαι όμως ταυτόχρονα και αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε ως χώρα και ως οικονομία να ξεπεράσουμε αυτές τις προσωρινές αναταράξεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 2021, που ανήλθε σε 8,3%, «είναι μία καλή γραμμή άμυνας απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα λόγω της ακρίβειας».

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι -κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις Κυκλάδες- για την τουριστική περίοδο του 2022. Δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε σημαντικές επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί και προσβλέπουμε σε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο» ανέφερε.

 

Επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και εισοδήματα για όλους

«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον», τόνισε ο Πρωθυπουργός, «όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας οι οποίες αναπτύσσονται από το Επιμελητήριο, συνολικά στις Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες είναι μία πολύ ζωντανή γωνιά της πατρίδας μας ως προς την επιχειρηματικότητα και θέλω να διακρίνω ιδιαίτερα από τα στοιχεία της ανάκαμψης το γεγονός ότι αυξάνονται πολύ στη χώρα μας οι επενδύσεις. Επενδύσεις σημαίνει καινούργιες θέσεις εργασίας και τελικά βέβαια σημαίνει καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στο Νεώριο, όπου μετά τις ενέργειες που έγιναν για τη διάσωσή του εργάζονται πλέον 600 εργαζόμενοι.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*